Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vodena cista na jajniku


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2012. 23:10

Poštovana, mišljenja sam kao i njezin ginekolog. Rizici za pobačaj tijekom operativnog zahvata svakako postoje.
Nažalost ne znam više detalja o cistama, njihovoj veličini, građi itd.

bube-ogo

27.08.2012. 18:00

Poštovani, sestra mi ima 19 god i trudna je 13 tjedana... Ginekolog joj je rekao da ima dvije vodene ciste na lijevom jajniku i da će ih morati operativno odstraniti ako ne puknu do 20 tj. trudnoće.... Sad nas zanima dali je to rutinska operacija ili može doći do oštećenja ploda? Može li se šta dogoditi bebi i jel može doći do pobačaja? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.08.2012. 19:40

Odgovorio sam vam.

bube-ogo

28.08.2012. 15:20

Hvala na odgovoru i ispričavam se nešto mi laptop zafrkava pa nisam vidjela odgovor... happy

iva30009

29.08.2012. 12:50

Poštovani,otkrili su mi hematoragičnu cistu na jajniku pa me zanima pošto mi kasni menstruacija da li je moguče napraviti pobačaj,odnosno koliko je opasno?
Hvala Vam na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2012. 14:25

Poštovana, prvo napravite uzv da vidite da li se radi o trudnoći i koliko je trajanje iste. Prekid trudnoće se može obaviti u određenim bolnicama do 10. tjedna trudnoće.

abcd

29.08.2012. 15:30

Poštovani,

na lijevom jajniku: 55.3x45.1 sa solidnocističnim odjecima, najvećom cistom 33.6c33.7 glatkih stijenki bistrog sadržaja te 3 gušće ciste

desni jajnik je uredan
zanima me vaše mišljenje je li to za operaciju vađenja jajnika ili samo za LPSC ili nijedno?
bolova nemam
ca125 je 20, nalaz krvi je uredan

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2012. 22:10

Poštovana, vjerovatno se radi o demoidnoj cisti. Svakako bih pričekao da vam završi menstruacija, pa ponovio uzv nalaz. Ako cista i dalje perzistira svakako lpsc operativni zahvat. Ako će se moći sačuvati jajnik i ako tkivo jajnika bude djelomično sačuvano svakako će se raditi parcijalna resekcija jajnika.

kona29

30.08.2012. 11:10

Poštovani moram priznat da sam već na rubu živaca što se tiče cista na jajnicima...prvu cistu sam dobila prije 4g bila je oko 7cm,(riječ je o vodenim cistama)pila dabrostone i kad je pucala imala sam užasno jake bolove i završila sam u bolnici,na ultrazvuku su ustanovili da je pukla.Ginekolog mi je preporučio kontrac.tablete koje sam pila godinu dana,4mj nakon prestanka opet sam ih dobila no bile su manje,nekad na lijevom nekad na desnom jajniku,dobila duphastone i pucale su bez bolova,gotovo svaki mjesec su se pojavljivale.Prije tjedan ipo dana osjetila sam da opet imam cistu ali nisam bila u mogućnosti otić ginekologu da izmjeri veličinu već sam pila duphaston od 20-24.8 3x1,opet sam dobila jake bolove i završila u bolnici,tamo su ustanovili da ima tekućine al da cista nije pukla,vjerovatno se smanjila i spomenuli su da je paučinasta izgleda...moram napomenuti da sam zadnju menstruaciju imala 20.7 i još uvijek nisam dobila...imam nekakav pritisak na mjehur i često moram mokrit,neboli me ne peče me,samo pritisak....jučer sam napravila test na trudnoću i negativan je.osjećam probadanje u tom lijevom jajniku,ponekad kao ubod nožem.Jučer sam bila kod svog ginekologa i reko je da će menstruacija doći jer sam popila duphastone,ukoliko ne procurim narednih 10ak dana da dođem kod njega,nemam onaj osjećaj kao da ću procuriti,danas mi je 6dan kako sam prestala uzimati duphaston......zaista sam zabrinuta!!!kako da se riješim tih cista jer imam 30g i planiram trudnoću????hoću li uopće moći imati djece????

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.08.2012. 15:00

Poštovana, trebali bi napraviti markere posebice ca 125. Menstruacija će nastupiti 7-10 dana nakon popijenog Duphastona.
Ukoliko ne planirate trudnoću svakako bi bilo dobro da uzimate ili gestagenu terapiju ili još bolje oralne kontraceptive.
Svakako da ćete moći ostati trudna.

kona29

30.08.2012. 16:45

hvala Vam puno,ginekolog mi nije spominjao te markere ali ja ću tražiti da to napravim....a ukoliko mi cista ne pukne kad dobijem menstruaciju hoću li je morati operirati(doktor koji mi je u bolnici radio uzv je rekao da je mala oko cm-2)....nisam napomenila da sam u razdoblju od 10.8-13.8. imala smeđi iscjedak,nisam to još nikad dosad imala,neznam jel to radi ciste ili je zbog nečeg drugog

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.08.2012. 22:05

Poštovana, iscjedak je zbog ciste. Ako ne pukne pričekat će se. Na 2 cm sigurno nećete na operativan zahvat.

Irenaori

03.09.2012. 11:10

Poštovani doktore,

ponovo ja s mojim upitima . Operacija ciste , jajnika prije mjesec i pol dana, stari nick Irena. Prošli puta tj zadnji sam Vam postavila pitanje za bol. Pogrešno sam se izrazila kada sam napisala gore tj nisam dobro objasnila. Ja nemam bol tokom sexa, bol se pojavljuje tokom sex uzbuđenosti i ponekad tokom orgazma i svaki puta nakon njega. Ostalu bol koju sam ranije navela je izdržljiva ali ova ne samo da boli nego i strašno frustrira. Bol traje do sat dva. Uzv je kako sam rekla u redu ( u što doista nisam sumnjala), pregled još uvijek nisam napravila, budem ovaj tjedan. Moj liječnik je rekao da bude pratio moju bol jedno vrijeme ( do 8 mjeseci) pa ako na kraju budu priraslice ponovo laparoskopija. To mi je u redu ne žalim se....osim što se žalim 8 mjeseci s bolnim orgazmima. Ako me sad frustrira to toliko ne znam što će biti nakon toliko vremena. Molim Vas da li postoji bilo kakvo rješenje za to. Moj doktor je također rekao da budemo vidjeli da nije endometrioza. Ne bojim se tj ne postavljam pitanja jer me je strah ili slično , postavljam ih s nadom da dobijem odgovor "to je normalno" i "bude prošlo skoro". Imala bih još jednu molbu za Vas, u koliko dozvolite. Moj doktor nakon što je vidio PHD, mi je rekao da idem raditi tum.markere ( uputnice dobijem ovaj tjedan kada odem k njemu),. Meni su u bolnici rekli da je PHD dobar to je sve tj da je benigno. Ne znam kakva je cista bila niti jajnik, nitko mi nije ništa rekao dok je moj ginekolog nakon PHD-a pričao o žutoj i dermoidnoj cisti, no nisam na kraju shvatila koja je kod mene bila. Ovo pitam iz čiste znatiželje kakva je cista i jajnik na kraju bio. Na mojoj biobsiji piše biopsija janika, pa bih Vas molila , kako rekoh u koliko dozvolite da Vam napišem nalaz biopsije i da mi Vi kažete što u biti je bilo .

Unaprijed Vam se zahvaljujem od srca

S poštovanjem

Irena

Irenaori

03.09.2012. 12:20

Lijepi pozdrav još jednom,


htjedoh samo dodati da je bol o kojoj sam govorila gore počela sinoć oko ponoći, trajala je cijelu noć budila me ako bih uspjela zaspati i traje još i sad. Doista jaka bol nekako kao da mi ide od mjesta di me je bolilo dok sam imala jajnik i nazat prema bubregu. Ovo je do sada najduže trajanje boli .


Ispričavam se što sam možda naporna, ali bih doista htjela znati zbog čega sve to i do kada.


Zahvaljujem se na vremenu i želim Vam lijepi pozdrav


S poštovanjem Irena

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.09.2012. 16:55

Poštovana Irena što se tiče ciste na jajniku obje dijagnoze koje spominjete su benigne promjene.
Nažalost bol koju navodite može biti od raznih struktura u maloj zdjelici. Od ginekoloških, dakle priraslice, endometrioza, bol vaskularnog, urološkog porijekla a u kranjem slučaju i kirurškog porijekla.
Ako kolega ginekolog nije našao ništa sporno ginekološki, savjetujem da se javite i drugim specijalnostima.
od ginekoloških nalaza napravio bih još KKS, urin sa sedimentom, cervikalne briseve, urinokulturu te marker ca 125. Ako je to sve uredno onda bih konzultirao i urologa i kirurga.

Irenaori

04.09.2012. 10:35

Poštovani ,

zahvaljujem se na Vašem odgovoru. Baš sam baksus happy.

Zahvaljujem Vam se još jednom od srca na odvojenom vremenu i svim odgovorima.


Hvala i lijepi pozdrav

Irena

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.09.2012. 22:20

Molim.

kona29

04.09.2012. 22:20

Poštovani,nedavno sam Vam pisala pa me zanima još nešto....menstruaciju sam dobila 1.9 nakon što sam ju izazvala duphastonom,ali imam jedan problem osjećam bol u tom jajniku gdje je "bila" cista....jel moguće da nije pukla i nakon dobivene menstruacije ili je nešto drugo posrijedi....što ako nije pukla???

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.09.2012. 23:30

Poštovana, ne znam da li je pukla. Svakako se javite na uzv pregled.

Marina92

10.09.2012. 12:50

Postovana doktorice,

Imam nekoliko pitanja. Prvo da objasnim ukratko sta je problem. Vec tri mjeseca nisam dobila menstruaciju, radila sam test za trudnocu i pokazao mi je pozitivan. E sad moje pitanje, da li test za trudnocu moze da pokaze nesto drugo iako pokaze da je pozitivan? Posto ja nemam nikakve simptome trudnoce, sem izostanka menstroacije. Mojoj drugarici je isto kasnila, pa je napravila test i njoj je pokazalo pozotivno, ali kad je otisla ginekologu on je njoj rekao da ima vodenu cistu na jajnicima. Takodje, kod mene sto je problem je bijelo pranje. Kod mene nije bijelo vec je smedje i veoma jako smrdi. I moje zadnje pitanje, da li, ako imam vodene ciste na jajnicima, moze toliko dugo izostati menstroacija?
Unaprijed hvala...

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 41
Naprijed