Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 8869

Broj poruka: 58447

Šakoronja Dejan, dr. med.

Dejan Šakoronja, dr. med.

Ginekološka ordinacija Šakoronja
Jastrebarsko, Kralja Tomislava 29

zadebljanje maternice

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

leptiric01

04.11.2007. 16:40

Poštovani,
molim vas za vaše mišljenje. Ginekolog mi je na posljednjem UZV pregledu utvrdio zadebljanje sluznice maternice (10. dan ciklusa 15mm). Koji je po vašem mišljenju uzrok zadebljanja i kako se to liječi? S obzirom da pokušavam zatrudniti već godinu dana, zanima me utjeće li to i kako na mogućnost začeća?

Osim toga, rekla sam mu da menstruacija traje 7 dana. Na osnovu tih podataka ginekolog mi je propisao Dabroston 2x1 od 11. do 25. dana ciklusa.

Zanima me na što Dabroston utječe te rješava li problem jednokratno ili dugoročno, i koji problem? Na određenim mjestima sam pročitala da je Dabroston hormonalna šok terapija, pa me zanima koji je rezultat te terapije i kad se propisuje.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

06.11.2007. 17:55

Poštovana,
uzroka koji se mogu prezentirati "zadebljanjem" sluznice maternice je, pogađate, više. Neki su organski, dakle, u šupljini maternice mogu nastati određene tvorbe (polipi, submukozni miomi), a neki su endokrinološke (hormonalne) prirode. Kao prvi korak, preporučio bih UZV VS pregled neposredno nakon menstruacije, nalaz kojeg bi odredio daljnji postupak.

Zainteresirana

11.02.2014. 19:20

Doktore termin mi poroda sutra happy trudnoća super bila, beba lijepo namještena dolje čak i previše spuštena jak pritisak mi radi, danas bila na kontroli otvorena 2-3 prsta, ctg uredan i sad čekamo, no doktor mi prilikom pregleda rekao kao da mi je zadebljan grlić maternice taj mesnati dio, ne kužim ni sama kao da osjeća tako, uz sva pitanja i papirologiju nisam uspijela pitat zašto je to i da li mi može napravit problem tokom poroda il kasnije!! Molim vas možete mi pojasnit šta to znači? Hvala, čekamo curu happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.02.2014. 20:10

Na opip se pipa vrat maternice i njegove karakteristike.
Neće pravit probleme jer isti nestane i pretvori se u ušće koje se potpuno otvori te počne drugo porođajno doba ekspulzije djeteta.