Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zadebljanje maternice


Autor Poruka

leptiric01

04.11.2007. 16:40

Poštovani,
molim vas za vaše mišljenje. Ginekolog mi je na posljednjem UZV pregledu utvrdio zadebljanje sluznice maternice (10. dan ciklusa 15mm). Koji je po vašem mišljenju uzrok zadebljanja i kako se to liječi? S obzirom da pokušavam zatrudniti već godinu dana, zanima me utjeće li to i kako na mogućnost začeća?

Osim toga, rekla sam mu da menstruacija traje 7 dana. Na osnovu tih podataka ginekolog mi je propisao Dabroston 2x1 od 11. do 25. dana ciklusa.

Zanima me na što Dabroston utječe te rješava li problem jednokratno ili dugoročno, i koji problem? Na određenim mjestima sam pročitala da je Dabroston hormonalna šok terapija, pa me zanima koji je rezultat te terapije i kad se propisuje.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

06.11.2007. 17:55

Poštovana,
uzroka koji se mogu prezentirati "zadebljanjem" sluznice maternice je, pogađate, više. Neki su organski, dakle, u šupljini maternice mogu nastati određene tvorbe (polipi, submukozni miomi), a neki su endokrinološke (hormonalne) prirode. Kao prvi korak, preporučio bih UZV VS pregled neposredno nakon menstruacije, nalaz kojeg bi odredio daljnji postupak.

Zainteresirana

11.02.2014. 19:20

Doktore termin mi poroda sutra happy trudnoća super bila, beba lijepo namještena dolje čak i previše spuštena jak pritisak mi radi, danas bila na kontroli otvorena 2-3 prsta, ctg uredan i sad čekamo, no doktor mi prilikom pregleda rekao kao da mi je zadebljan grlić maternice taj mesnati dio, ne kužim ni sama kao da osjeća tako, uz sva pitanja i papirologiju nisam uspijela pitat zašto je to i da li mi može napravit problem tokom poroda il kasnije!! Molim vas možete mi pojasnit šta to znači? Hvala, čekamo curu happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.02.2014. 20:10

Na opip se pipa vrat maternice i njegove karakteristike.
Neće pravit probleme jer isti nestane i pretvori se u ušće koje se potpuno otvori te počne drugo porođajno doba ekspulzije djeteta.