Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zašto mi menstruacija kasni?


Autor Poruka

jv17s

11.06.2017. 16:50

Poštovani,
Trebala sam dobiti menstruaciju 8.06. a danas je 11.06. i još uvek ništa.
Poslednju menstruaciju sam imala 10.05, koja je trajala do 14.05. Inače uvek imam redovne menstruacije, nekad porani ili zakasni 1-2 dana, ali nikad u životu nisam propustila menstruaciju.
Ovog meseca sam doživela previše stresa, manje sam spavala, imala sam kandidijazu vagine i vulve (lečila sam se "Kansen, vaginalnim kremom" 3 dana, po uputstvu). Takodje oko nedelju dana pijem sirup Referum za gvoždje, čisto napominjem da bih znala da li to može da utiče.
Što se tiče seksualnog života, moj dečko i ja uvek imamo seks sa kondomom, to je jedina vrsta kontracepcije koju koristimo, imamo i oralni seks, a i zadovoljavamo se rukama, i jednom mi je gurao prste u vaginu tokom ovog meseca ali je oprao ruke pre toga. Pre bilo kakvog odnosa, uvek operemo ruke, uvek se istuširamo pre odnosa, dečko uvek urinira, pa se istušira vrućom vodom, i zaista pazimo, nikad nam nije pukao kondom, i kad ejakulira, izvadi penis iz mene, iako ima kondom.
Jedino mi je na 2. ili 3. danu poslednje menstruacije gurnuo penis u vaginu na par sekundi, ali mislim da nije bilo presperme.
Zato me zanima, da li sam trudna, ili je neki drugi razlog kašnjenja menstruacije?
Molim Vas da mi što pre odgovorite, zahvaljujem unapred.

Ivo Balenović, dr. med.

11.06.2017. 23:00

Poštovana, prema navedenom ne radi se o trudnoći. Mogući razlog kašnjenja menstruacije je stres. Ukoliko ne bi došla u idućih 7 dana ipak učinite test na trudnoću.