Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Salazopyrin


Autor Poruka

Una

14.03.2002. 10:32

Uzimam Salazopyrin zbog artritisa već par mjeseci. Na početku terapije imala sam svrbež, ali je to prošlo. Zadnjih par dana mi se pojavio osjećaj pečenja kože, ispod pazuha i na unutrašnjim stranama obije ruke, ponekad i na stražnjoj strani vrata. Ponekad je to toliko izraženo da me budi. Nema crvenila niti osipa, samo taj neugodan osjećaj i kao da je koža osjetljiva na dodir. Da li to može biti izazvano Salazopyrinom, da li trebam nešto poduzeti ili da jednostavno čekam da prođe?
Puno hvala!

Dr. Viola Macolić Šarinić

13.04.2002. 15:35

Svaki lijek uz svoje farmakološko djelovanje ima i svoje nuspojave, a one trebaju biti u skladu s težinom bolesti koja se liječi. Što je bolest teža toleriraju se i lijekovi s više nuspojava, a što je bolest lakša nuspojave smiju biti samo blage. Nekada se nuspojave Salazopyrina smanjuju ili nestaju s manjom dozom lijeka, ali to je pitanje koje treba odgovoriti vaš liječnik s obzirom na težinu vaše bolesti. Ako možete živjeti s ovom nuspojavom, a lijek inače djeluje dobro na Vašu osnovnu bolest, lijek se može nastaviti, ali dakako pratiti što se događa. Opasne nuspojave ovog lijeka su promjene u krvnoj slici i zbog toga treba uz ovaj lijek češće vaditi krvnu sliku.
Uz srdačan pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić