Povećani unos hrane bogate magnezijem mogao bi pomoći u smanjenju rizika od demencije


Povećani unos hrane bogate magnezijem mogao bi pomoći u smanjenju rizika od demencije

Prema rezultatima nove studije, više magnezija u našoj svakodnevnoj prehrani dovodi do boljeg zdravlja mozga kako starimo. Jednako tako, povećani unos hrane bogate magnezijem poput špinata i orašastih plodova također može pomoći u smanjenju rizika od demencije.

Povećanje unosa magnezija na više od 550 miligrama dnevno moglo bi dovesti do manjeg smanjivanja mozga povezanog sa starenjem, što je povezano s boljom kognitivnom funkcijom i manjim rizikom ili odgođenim pojavom demencije u kasnijem životu.

Prema mišljenju stručnjaka, ovo istraživanje naglašava potencijalne dobrobiti prehrane bogate magnezijem i ulogu koju ima u promicanju dobrog zdravlja mozga.

Inače, magnezija ima u orašastim plodovima, cjelovitim žitaricama, mahunarkama i zelenom lisnatom povrću.

Izvor:
European Journal of Nutrition