Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yaz pilule


Autor Poruka

lana323

03.12.2010. 12:40

Dobar dan,htjela bih vas pitat jedno pitanje jel sam jako zabrinuta da sam trudna jel mi mjesecnica nikako ne dolazi,a ako dođe onda je to jedan dan,i stalno mi se pojavljuje smeđi iscjedak,i dali je smanjena zaštita od trudnoće ako se pomiješa jedan red. To znači ako se umjesto tableta od 7. dana počnu pit one od 14., pa 13, i tako dalje.Hvala na odgovoru

03.12.2010. 13:05

Imam 23 godine i pijem yaz 6 dana,a ginekolog mi ih je propisao zbog kontracepcije i zato što imam problema s aknama.
Zanima me da li je normalno ako me lagano bole jajnici i trbuh od kad ih uzimam?
S obzirom da sam kratkovidna nosim leće,a zadnja dva dana me oko lagano pecka i imam neke titraje u oku,traju par sekundi pa prestanu.To mi se znalo ponekad događati i prije nego što sam počela s pilulama,ali zanima me da li pilule možda još to potiču?Kod oftamologa idem redovito na preglede,i prije par mjeseci sam radila test vidnog polja koji je uredan,a oftamolog me je poslao da ga radim jer imam jako svijetli očni živac,ali s obzirom na uredan nalaz rečeno mi je da je normalno da su kod kratkovidnih osoba očni živci svjetliji.Zanima me da li pilule mogu utjecati kako na očni živa da se još jače pogorša?
Ispričavam se na puno pitanja,ali voljela bih znati odgovore da mogu biti mirnija happy

Lili23

03.12.2010. 16:00

Poštovana dr.,
Yasmin sam pila 3 g, a nakon toga Yazz godinu dana.Trenutno sam na pauzi od Yazza mjesec dana jer sam trebala izvaditi hormone zbog problema sa suhim okom.
Zanima me da li je moguće izračunati plodne dane ako je pauza samo mjesec dana.Zadnja mjesečnica nakon uzimanja Yazza bila je 18.11.A ciklusi prije uzimanja kontracepcije su varirali između 25-35 dana.Sa sljedećom mjesečnicom ponovno počinjem uzimati Yazz.Do tada me pomalo strah trudnoće jer prakticiramo prekinuti snošaj.Da li je taj strah opravdan?
Puno Hvala.

rudarka

03.12.2010. 20:11

Postovana

Danas sam bila kod ginekologa, otkriveni su mi policisticni jajnici i ranica na vratu maternice, odmah mi je napravljen i papa test, ali vratimo se na temu policisticnih jajnika....doktorica mi je preporucila Yaz pilule, međutim nikad nisam pila nikakve kontracepcijske pilule i sad imam neke nedoumice. Naime, imam dosta stresan posao i to je za sobom povuklo neuroloske probleme, imam ceste glavobolje, strahove, a nekad se javljaju i vrtoglavice, posto je otkriveno da je tome uzrok samo neuroloske prirode dobila sam Helex koji koristim samo po potrebi, a u zadnje vrijeme sve rijeđe. Pa moje pitanje glasi...koliko bi uopce bilo pametno da uzimam kontracepciju i da li bi to sa sobom povuklo neke ozbiljnije probleme, jer moja ginekologica kaže da nema smisla raditi pretrage prije uzimanja kontacepcije, vec nakon mj dana koristenja?? I da, pusac sam, da li to ima neki utjecaj na djelovanje tih tabeta i ako ima koji je???

Hvala unaprijed na odgovoru, to mi je veoma bitno.

Natalija Beljo, dr. med.

04.12.2010. 12:50

lana323 Ne znam šta pijete pa ne mogu odgovoriti.

kika_23 Nije od pilula.

lili23 Sad kad ste prestali piti nemožete računati plodne dane i strah je opravdan jer koristite prekiniti snošaj , a ne znata kad su plodni dani.

rudarka Ako pušite manje od 10 cigareta i ako se upotreba Helexa smanjuje možete piti OHC . Prve pretrage nakon pijenja OHC rade se nakon 6 mjeseci.

lana323

04.12.2010. 16:10

Pijem Yaz.. Unaprijed hvala

04.12.2010. 19:40

Hvala Vam na odgovoru happy

Zaboravila sam pitati da li pilule mogu pogoršati već postojeće vidljive kapilare na nogama?

Jenny_05

04.12.2010. 20:25

Pozdrav..
inace pijem kontracepciju Yaz..ali ne pijem ju svaki put u isto vrijeme..znaci nekad u 5..nekad u 8..ali uvijek u vecernjim terminima..smanjuje li to zastitu od trudnoce???..inace treci tjedan sam ju zaboravila popit ali sam postupila prema navedenom poila dvije drugi dan..medutim pisalo mi je da bacim one cetiri bijele i nastavim s a novim blisterom, ali nisam htjela odgodit menstrucaiju pa sam nastavila normalno..i na dan kad sam zavrsila sa bijelim tabletama ( drugu dan stvari)imala sam spolni odnos.decku je skliznuo kondom pa je svrsio u mene..postoji li opasnost od trudnoce ..trebam li se brinuti??? molim odgovor!! i unaprijed zahvaljujem...

xana

04.12.2010. 23:20

Bok
Počela sam prije 3 dana piti YAZ pilule i od svog čitanja i ginekologa nisam znala jel trebam počet piti bijele pošto sam imala mjesec dana pauze od diane 35 ili roze. jer u uputama piše da se bijele piju za vrijeme menstruacije i ja sam oko 16:00 popila bijelu,no na kraju sam došla do ginekologa i rekao mi je da moram rozu,pošto mi je prva. Ja sam popila onda oko 20:00 h isti dan rozu i nastavila pit tako svaki dan. Sad me zanima može li biti kojih nuspojava pošto sam u isti dan popila i bijelu i rozu. Jeli mi zaštita smanjena? i pošto sad imam samo 3 bijele tablete oću li imat problema ako tu jednu ne popijem ili da kupim novo pakovanje pa iz tog pakovanja uzmem tu četvrtu tabletu?
hvala

Natalija Beljo, dr. med.

05.12.2010. 19:40

lana neće se dogoditi ništa strašno, samo pazite da se vratite na prvi red.

kiki Ne.

Jenny 5 Nema brige.

xana Ne, bijele su placebo ( nema hormona).Netrebate novo pakiranje možete popiti preostale tri bijele i početi sa novin blisterom.

suncica-suncica

05.12.2010. 23:00

pozdrav,

imam pomalo smjesno pitanje ali jako sam zabrinuta.pocela sam prvi put piti yaz tab.u četvrtak i navece mi se javio kasalj,u petak me bolio stomak u donjem dijelu i grudi su me bolile,i naravno opet kasalj,i gledala sam na to kao na nus pojave i ok..medjutim u uputstvu sam procitala da ukoliko se javi kasalj da se odmah prestane piti jer su to znakovi tromboze,mozdanog udara i cega sve...i sad sam preplasena...subotu i danas(nedjelja) nisam je popila a i dalje imam kasalj i od tog kaslja mi tesko disat,ne sad da ne mogu ali me zanima da li je moguce da je to posljedica tableta i da li dvije pilule mogu dovesti do tromboze ne daj Boze...mislim lako me takve stvari zastrase ,naravno sutra cu do ginekologice ali ako moze odg.

Jenny_05

05.12.2010. 23:40

Puno vam zahvaljujem na odgovoru...jer sam mislila popiti hitnu kontracepciju za svaki slucaj...bila sa izvan sebe..uglavnom ipak se ne trebam brinuti.. hvala punoo...---

Jenny_05

06.12.2010. 15:50

ma ja sam panicar..ja cu ipak popit hitnu kontracepciju..za svaki slucaj..samo me zanima jos kad popijem tablete za hitnu kontracepciju poslije toga nastavljam normalno piti tablete?

vedrich

06.12.2010. 23:45

Postovana,

Imam 20 godina, Yaz pijem 8 mjeseci, pušač sam... smanjuje li to zaštitu tj. djelovanje tableta?

lana323

07.12.2010. 00:40

Dobra vecer,htjela bih vas pitat ponovo sa svim detaljima jel sam jako zabrinuta za trudnocu jel mi menstruacija jos nije dosla,pijem yaz pilule od 10 mjeseca,imala sam spolni odnos26. dan ciklusa,i u 11 mjesecu mi je menstruacija normalno dosla ali samo jedan dan sa obilnim krvarenjem,sve ostalo je samo smeđi iscjedak,naime sta se desilo,partner je koristio kondom,i prvi put je bilo sve ok,nije pukao niti nista,drugi put odma za redom,znaci ne drugi dan nego isti dan,isti trenutak je uzeo drugi ali posto je bio mrak stavio ga je naopako,ali ga je odma nakon toga okrenuo i stavio ga pravilno,znaci postoji mogucnost da je ostalo sperme na vrhu kondoma,e sad znam da se nebi nista desilo da je sve normalno,ali se nemogu sjetit dali sam pila pilule pravilnim redom,nisam sigurna dali sam pomijesala za dane recimo umjesto 7 da sam pocela pit za 14,pa 13 itd,nikako se nemogu sjetit od stresa,znam da sam vas to pitala i da ste rekli da se nista nemoze desit,ali niste znali za ovo sta se desilo,i zbog cega sam jako zabrinuta,pa vas molim za odgovor.Puno hvala

07.12.2010. 13:25

Dermatologica mi je preporučila omega 3 kapule jer djelujlu povoljno na kožu,a pijem pilule Yaz.Može li se jedno i drugo uzimati istodobno i utječu li omega 3 na pilule ili obrnuto?

Natalija Beljo, dr. med.

07.12.2010. 16:55

suncica-suncica Sad prestanite piti dok ne riješite slučaj kašlja.

jenny_05 Ne, kada prode ova izazvana onda tek na idućem ciklusu ponovo krenite.

vedrich Ne, ali redovito radite krvne pretrage.

lana 323 Kako je YAZ pa nije kombinirani pa da je u tabletama različita doza hormona ne trebate paničariti .sad popijte do kraja blister i drugi nastavite po shemi i pazite na dan.
kiki _23 Možete ih piti.

Jenny_05

07.12.2010. 23:30

Aha..puno vam hvala..Ipak sam vas odlucila poslusati i ne popiti hitnu kontracepciju da bzv ne unosim toliko hormona u sebe .. nastavila sam sad normalno s novom kutijom (4 dan pijem) ali me brine sto pijem kontracpciju tek mjesec dana, prvi put , sad mi je druga kutija i cijelo vrijeme sam imala onaj krvavi iscjedak sto su rekli da je normalno dok se tijelo ne navikne, ali sad poslije ovih stvari koje su mi i nakon odnosa normalno trajale jos jedan dan kao da je i taj iscjedak nestao..da li je to normalno..znaci da se tijelo vec pocelo navikavat ili?.. ja se ispricavam na ovoliko pitanja i zahvaljujem vam na vasem vremenu..eto prestrasena sam sad
ali mislite da nema mogucnosti da sam trudna jer i pila sam kontracepciju i stvari sam tad imala...

Natalija Beljo, dr. med.

08.12.2010. 10:35

Ne morate se ispričavati radi pitanja zato i postoji ovaj forum. Ako iscjedak slabi da to je znak da org. se navikava i pili ste kontracepciju od prvog dana ciklusa tako da je zaštita bila (iako ste počeli sa drugim redom).

vedrich

08.12.2010. 10:36

Mene osim onog iznad sto sam vas pitala ipak zanima jos jedna stvar... znam da ce pitanje mozda zvucat glupo ali ipak... kolikoa je mogucnost da netko zatrudi od preejakulata.. mislim jel to uopce moguce? Inace sto se spolnih odnosa tice, pasrtner nema kondom samo za vrijeme predigre, nakon toga stavi i ja uzimam Yaz....

Jel postoji mogucnost da je Yaz utjecao na povecanje apetita, naime u zadnjih tjedan dana stalno mogu jest ali nikako da se zasitim dok jedem i to me zabrinjava, onda sam jos nasla na nekom forumu da je cura napisala da je ona na taj nacin otkrila da je trudna kad je pocela toliko jest s obzirom da je mengu imala i sad me panika :/

i ponekad tjekom mjeseca me znaju lagano boljet jajnici :S jel to neki znak neceg ili sam se nahladila??

Hvala

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 51
Naprijed