Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Yaz pilule


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.03.2014. 20:45

Malamare, kad započinjete s uzimanjem pilula, iste možete započeti do trećeg dana ciklusa. Dakle ako danas dobijete prvu tabletu možete uzeti danas ili sutra u vrijeme koje vama odgovara i dalje se držite tog vrmenea. Naravno to vrijedi samo kad tek počinjete s uzimanjem istih kao što je kod vas slučaj.

steky91

27.03.2014. 20:45

Imam vec 3 i pol mjeseca temperaturu i uzasne glavobolje ponekad cak i povracanje.... obavila sam sve zive pretrage od cta do davanja mokrace i stolice ,,, bris grla i nosa, krv sam vadila vise od 10 x ... hormoni su mi uredni ,,, sinusi i pluca,,, sve u najboljem redu,,, prosla sam doktore od Zagreba do Rijeke,,, i sad neki dan kaze moja doktorica kaze da mi moze to sve bit od Yaz pipula sta ih pijem,,, al opet nekako mi je to cudno jel sam ih i prije 3,4 god pila i nis mi nije bilo,,, prestala sam pit sad pijem nekih par mj i ono uzas nzn vise kome da se obratim sta da radim

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.03.2014. 21:05

Nije od yaza. Svakako.

succi

13.04.2014. 10:55

Postovani,
Nakon operacije(koja nije ozbiljna) pijem antibiotike 10 dana Ciprol, 7 dana apaurine, Dexamen i primam 7 dana takodjer i Clexan. Pocela sam sve to primati 16-tog dana ciklusa, a zavrsicu s primanjem svega ovoga 26-tog dana ciklusa (tri dana prije menustracije). Uzimam Yaz pilule i nisam prestajala (uz konsultacije doktora sve ovo vrijeme i cak u trajanju operacije). Inace koristim Yaz pilule vec dvije godine. Zanima me koliko dana nakon prestanka uzimanja svih ovih lijekova, a narocito antibiotika (posto sam procitala da uticu na efikasnost kontracepcije) mogu upaznjavati seks bez dodatne zastite bez bojazni od trudnoce. Negdje sam citala da je dovoljno sedam dana, ali eto da bih bila potpuno sigurna, obracam se Vama radi opreznosti.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.04.2014. 15:30

Tjedan dana nakon završene terapije.

andrijana9

13.04.2014. 22:05

Poštovani, popila sam prvu kutiju Yaza i danas započela s drugom. Od početka korištenja nakon menstruacije svaki dan sam imala smeđkasti iscjedak, što čitajući ovaj forum mislim da nije čudno. Manstruaciju sam dobila 26.dan, i zaparavo je ista kao i prije, ništa drugačija niti manje obilna (štoviše, možda i malo obilnija) nego onda kada nisam pila pilule. Da li je to u redu? Hvala Vam unaprijed!

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.04.2014. 09:35

U redu je. Dužom upotrebom nestat će spoting i menstruacije će biti oskudnije.

anabanana0911

18.04.2014. 07:35

postovani,

danas popodne sam uzela prvu tabletu pilula yaz (prije toga nisam koristila pilule). no pola sata nakon pilule mi je pocela trnuti lijeva ruka i imam osjecaj kao da je natecena - to traje i dalje. sada me strah i ne znam sto napraviti ? nastaviti sutra pit, pa ako opet bude ista reakcija, prestati uzimati ?

uz to imam jos jedno pitanje. prije godinu dana, mi je krv curila iz nosa (to je kod mene vec normalno kad sam prehladena) ali taj put su mi se u nosu stvarali ugrusci, bas veliki. koje sam mogla vadit van, a bili su kao puding. bila sam kod doktorice zbog toga i dala mi je samo neke kapi za nos. e, sada .. mozda sam to trebala reci ginekologu ? toga se uopce nisam sjetila. danas uz to trnjenje ruke, me uhvatila panika da sta ako ja imam problem sa grusenjem krvi - sto se ne smije imati kad se koristi pilule. odmah sam pomislila na trombozu i jos vise se uplasila.

a sa druge strane zapravo mislim da i nije moguce da imam to s grusenjem krvi, jer bila sam prije mjesec dana na operaciji i za to su bile potrebne svakakve pretrage, pa i test koagulacije - a to je koliko sam uspjela saznat bas to da li se zgrusava ili je sve ok. te nalaze je i moj ginegolog prije davanja pilula pogledao i reko je da je sve ok.

da li panicarim bez veze ? sto s trnjenjem ruke ? sto da napravim ?

nadam se skorom odgovoru i zahvaljujem se unaprijed.
lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.04.2014. 10:55

Javite se ginekologu na pregled danas.

eridanis

20.04.2014. 03:45

Postovani, pijem Yaz vec 4 godine i do sada nisam imala nikakvih nuspojava ni problema.
Pocetkom mjeseca imala sam mjesecnicu prakticki 2 tjedna, par dana krvarenja i nakon toga spotting sto mi se jos nijednom nije dogodilo. Nisam nijednom propustila popiti pilulu. Uz to grudi su mi se povecale i bole me jer za par dana opet trebam dobiti. Tako je bilo i pocetkom mjeseca i onda su se malo unormalile i sad opet. To mi se takodjer nije dogadalo do sad. Ginekologica mi je na godisnjem 2 tjedna pa ne znam sto da radim. Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.04.2014. 11:55

Ne brinite. Uzimajte do kraja prema ustaljenoj shemi. Ništa se neće dogoditi.

succi

20.04.2014. 22:45

Postovani,
Uzimam Yaz pilule vec tri godine i nije bilo nikad problema. Neposredno prije operacije sam odlucila preskociti pauzu od cetiri dana i odmah sam poslije jednog pakovanja aktivnih yaz pilula presla na drugo. Negdje na sredini ciklusa sam sedam dana uzimala anbiotike Ciprol, Clexane primala i pila apaurine. Sedam dana prije nastupanja moje prave menustracije sam pocela krvariti i nastavila krvariti tih sedam dana pred menustraciju (nije obilno krvarenje), uprkos tomu da li ja mogu sada kad mi treba biti prvi dan prave menustracije ato je 21.04. uzeti prvu aktivnu tabletu iz sljedeceg pakovanja normalno?Uradila sam sve kako pise u upustvu, preskocila jednu menustraciju, uela novo pakovanje i sad uradila pauzu od cetiri dana i namjeravam sutra poceti piti novo pakovanje. Pisalo je da ukoliko preskocim pauzu od cetiri dana radi mijenjanja prvog dana menustracije da se moze desiti krvarenje ali opet me zanima da li je ovo normalno i da li ja sad mogu kad bih i trebala popiti svoju prvu aktivnu yaz pilulu?
Unaprijed hvala na odgovoru

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.04.2014. 11:00

Sve ste dobro napravili. Uzmite ju danas.

marisss

25.04.2014. 12:40

Poštovani,

prvi put pijem kontracepcijske pilule Yaz. Prvu pilulu sam popila na prvi dan menstruacije, međutim sutradan je menstruacija potpuno stala. Da li je to ok?

Inače imam perifernu rezistenciju na inzulin i pila sam metformin godinu dana, moji ciklusi su se regulirali i zadnjih osam mjeseci menstruaciju sam dobivala redovito bez korištenja metformina.

Pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2014. 15:00

Normalno je. Ne brinite.

NinaG105

26.04.2014. 00:55

Poštovani,

Koristim hormonske tablete već gotovo 2 godine sa jednom pauzom od 2 mjeseca. Poslijednjih godinu i pol sam na Yaz pilulama. Da li je sigurno da tako dugo budem na kontraceptivnim tabletama s obzirom da imam 19 godina i korisitim ih od 17-te?

Unaprijed Vam hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.04.2014. 12:50

Svakako možete dalje nastaviti s uzimanjem.

crnka27

29.04.2014. 16:55

Poštovani pijem Yaz oko godinu i pol svaki dan u isto vrijeme bez kašnjenja i nisam imala problema s njima, nikada mi nije izostala menstruacija. Poslijednji odnos sam imala 17.01. i nakon toga sam imala redovne menstruacije. Zanima me je li razlog kašnjenja menstruacije taj da jednostavno zna koji put izostati, pošto do sada nije još izostajala, unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.04.2014. 17:45

Niste trudna. Neki put uz navedene pilule i izostane. Ne brinite.

nina1989

02.05.2014. 12:20

Poštovani,

pijem Logest posljednja 3 mjeseca ali zbog određenih nuspojava, ginekologica me prebacila na Yaz. Kako sam sad na sredini blistera posljednje kutije Logesta, zanima me kada da počnem sa Yazom? Idući dan nakon posljednje pilule ili prvi dan mjesečnice?

Nazad
1 ... 39 40 41 42 43 44 ... 51
Naprijed