Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


amniocinteza pomoć


Autor Poruka

J

28.02.2005. 12:34

Poštovani, vidim da su vam se već obračali sa upitima na ovu temu, kod mene je slučaj da imam 30 god.,prvi puta sam trudna i u 10 tjednu trudnoće,imala sam do sada 2 puta krvarenje koje je uspješno riješeno i sada je sve uredu, plod se uredno razvija, uskoro bih se trebala odlučiti i na ovaj test jer u obitelji sam imala seku koja je bila prvorođena i rođena je bolesna i sa nekih tri godine je umrla, svi ostali u obitelji su zdravi sa moje i muževe strane, ne znam što da radim, jer kažu da je jako rizičan test i da može izazvati spontani, a i da ostali testovi nisu baš niti točni a i da kažu samo okvirno npr.spadate u rizičnu skupinu ili ne.Pregledom ultrazvuka izvršeno je mjerenje iskreno ne znam točno čega i što isto može uputiti na "anomaliju" a to je bilo uredno.
molim Vas za iskreni savjet,pošto se ne nalazim u zg,

prof. dr. Josip Djelmiš

19.03.2005. 14:10

Poštovana J,
prema podacima nije jasno što nije bilo u redu s Vašom sestrom i zbog čega je umrla. Posavjetujte se s genetičarom u svezi s ranom amniocentezom ili ako imate medicinsku dokumentaciju o bolesti Vaše sestre pošaljite mi je: prof. dr. J. Djelmiš, Klinika za ženske bolesti i porode, Petrova 13, 10000 Zagreb.
Sam zahvat je jednostavan i nosi vrlo mali rizik za spontani pobačaj (manji od 1%).