Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Apneja u trudnoći


Autor Poruka

margita_7

21.04.2018. 11:05

Poštovani doktore, molila bih vas za informaciju. Trenutno sam u 21 tt, sve uredno. Zadnjih par dana imam zacepljen nos, bez ikakvog sekreta i nisam prehladjena. Tokom zadnjih par veceri muci me nesanica nakon odlaska na wc, razbudim se i tesko zaspnem. No ono sto me zaista muci jest sto kasnije kad zaspnem, trgnem se u jednom trenutku i naprasno se probudim uz neki oblik hrkanja. Inace, ne hrcem, a niti sada tijekom trudnoce. Malo sam citala po internetu i kazu da se radi o apneji. Do sada nisan imala ovakvih situacija i nemam problema sa visokim tlakom, cak imam nizak tlak i nemam problema s tezinom. Radi li se o necem prolaznom ili se moram zabrinuti i ici na nekakve pretrage ukoliko isto skodi bebi? Takoder, postoji li nekakav nacin da se ona prirodnim putem ublazi ili nesto? Za sada se ovo desi jednom tijekom noci. Hvala na vremenu i odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

21.04.2018. 16:25

Poštovana, isttraživanja se pokazala da je apneja u trudnoći ponekad povezana s gestacijskim dijabetesom. Savjetujem da učinite test opterećenja glukozom.