Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bakterije u urinu


Autor Poruka

21.03.2012. 11:55

Poštovani. Već sam pisala da se nikako ne mogu riješiti ešerihije u urinu,imam peckanje pri mokrenju i nakon mokrenja. Bila sam kod privatnog urologa koji mi je dao ciprinol 2 tjedna i ninur 2 tjedna da pijem. Nakon toga sam dobila gljivice i riješila to canestenom. I nakon toga sam čekala 2 tjedna da nalaz ne bude lažno negativan. i danas odem po nalaz piše fiziološka flora,pretpostavljam da to znači da je sve u redu,a ja i dalje imam simptome pečenja. Bila sam i u bolnici na infuziji,da li je to moglo utjecati na nalaz? Ne znam šta da sad radim? Kome da se obratim?

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.03.2012. 13:10

Poštovana, urinokultura je sterilna, preptostavljam da je peckanje povezano sa jakom i dugotrajnom antibiotskom terapijom. Savjetujem Canesten izvana , u rodnicu stavljajte vaginalete za obnovu vaginalne flore/ Vivag, Linex vag, bio kult itd)

24.07.2012. 23:00

Poštovani. Javljam se ponovno u vezi ove bakterije. Poslala sam partnera na bris uretre na aerobne i anaerobne bakt. makar mi je svaki urolog i doktor rekao da nije potrebno jer se ešerihija dobije nepravilnim brisanjem ali mi je bilo čudno jer su meni te tegobe počele kada smo prvi put spavali bez zaštite,ja s tim nisam imala nikad problema. I partner je dobio nalaz i piše da ima ešerihiju i enterococcus spp. znači on je prenosioc kako mi je dokt rekla. Mene zanima pošto su mu nađene u uretri treba li dati i ejakulat ili još nešto? I možete li mi reći kako je mogao dobiti te bakterije? Upražnjavao je analni sex prije mene,ne znam da li sa zaštitom ili ne,da li je mogao tako dobiti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.07.2012. 01:00

Poštovana ne znam kako je i tko je od koga dobio bakterije. Bakterije koje ste naveli mogu se dobiti prilikom analnog seksa jer se nalaze u crijevima.
Neka napravi i mikrobiološku analizu ejakulata, premda mislim da je ovo dovoljno za sada.

leaibruno

29.09.2014. 22:45

Poštovani, prije dvije godine imala sam upalu mjehura i tada je urinokultura pokazala e. coli. Uspješno sam izliječila tu bakteriju no svejedno su u urinu ostale neke druge i tako sve do danas. Radila sam ultrazvuk mokraćnog trakta koji je bio u redu, pila brojne antibiotike, pila sam i nešto doma napravljeno ali ništa nikad nije u potpunosti pomoglo da se riješim bakterija. Od onih klasičnih simptoma upale mjehura nemam ništa osim tu i tamo peckanje koje se javi nakon spolnog odnosa. Zanima me kako bih se mogla riješiti bakterija i što bi još mogla napraviti od pretraga? Zanima me i koliko je opasno imati bakterije u urinu te mogu li utjecati na plodnost? Hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.09.2014. 22:00

Napravite kontrolnu urinokulturu a posebice cervikalne briseve jer prema opisanom nisam siguran da se radi o upali mjehura već više ginekološkog sustava.