Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bet hcg trudnoća


Autor Poruka

dina2909

17.08.2015. 12:25

Poštovani,

molim vas pomoć. imam 40 god. i imala sam tzv bet hcg trudnoću u prvom mjesecu. nakon nje sam napravila sve nalaze. brisevi su uredni, zbog umjetne napravili sve pretrage i sve je uredno. spolni hormoni povišen lh i fsh, tsh hormon štitnjače bio 2,6 nakon čega pijem svako jutro tablete, amh nizak 2,61. dogovorena je umjetna u devetom mjesecu. ono što mene sada brine je to da sam ja ostala opet trudna prirodnim putem i opet se dogodilo da beta raste i onda počne padati, a trudnoća se ne potvrdi, plod ne zaživi. dali oni meni nakon takvih trudnoća trebaju dati neku injeciju (koja se daje nakon pobačaja), dali trebam provjeriti nekakvu našu kompatibilnost? to me sada sve više mući jer nije problem u začaću, do njega dolazi, ali trudnoća propada u nekom petom tjednu kada bi trebao plod oživjeti. molim vas savjet i mišljenje zašto bi se to događalo svaki puta?

hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.08.2015. 17:15

Premalo detalja imam i premalo ste obrade napravili. Radilo se o biokemijskim trudnoćama, i tu ništa ne možete napraviti.
Ne znam od obradešto ste napravili.

dina2909

17.08.2015. 20:40

od obrada je uređen papa test - uredan, brisevi - uredni, nalaz spolnih hormona tu je fsh 14, lh 8, amh 2,61 ostali su u redu. folikometrije su uredne svaki mjesec kada mi ih rade uredno je ovulacija, endiometrij uredna 12 mm trolinijski - govore mi da je to dobro za trudnoću, vidjeli uredno žuto tijelo. pijem duphastone, za štitnjaču svako jutro i dali mi da pijem folnu kiselinu.
rađen nalaz hepatitisa - negativan, nalaz na aids - negativan, na sifilis - negativan.
na uzv sve uredno nema nikakvih cista, mioma ili nečeg sličnog, nalaz potpuno uredan.

e sada dali ja trebam raditi još neke nalaze, to je ono što su me poslali da radim?
dali ja nekako mogu spriječiti biokemisjke trudniće od propadanja sa strogim mirovanjem? cijelo vrijeme razmišljam da nisam nešto radila pa da se to zato dogodilo, a stvano pazim da ne dižem ništa i sl.

puno vam hvala doktore

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.08.2015. 09:25

Ne možete ništa napraviti da spriječite.
Ev. možete napraviti testovi na trombofiliju, 3d uzv,( sumnja na anomalije maternice) ogtt, i drugo ovisno o situaciji.

dina2909

26.08.2015. 12:30

molim vas savjet. imala sam biokemijsku prošli mjesec, saznala nekoliko dana prije dolaska ciklusa, rađena beta, odmah je počela padati i ciklus došao dan ranije (trajalo jako kratko), dali trebamo pauzirati kod takvih trunoća ili možemo već ovaj mjesec početi opet raditi na trdunoći jer imam zakazan termin 03.09. za početak umjetne.
i pošto imam visoki tlak čitala sam da to može biti uzročnik biokemisjkih, u drugom mj. su me stavili na metil dopu zbog mogućnosti trudnoće, sada kada sam ostala trudna reodivito ju uzimam, ali mi je tlak bio 185/120, na ginekoligiji su me vratili mom liječniku jer je trudnoća propala da mi da novu terapiju jer mi očito ova ne odgovara. bila kod svoje liječnice i žena mi ne zna odrediti terapiju, dala mi je tablete koje se nikako ne smiju piti u trudnoći, pa je rekla da ako ostanem opet trudna da će mi ih mjenjati, toga se bojim jer mi treba vremena da se priviknem na novi lijek, a iamm zakazan termin za umjetnu za par dana?
dali mi možete savjetovati koju terapiju da ju tražim u tom slučaju?
hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2015. 21:20

Ne treba pauza od nove trudnoće. Savjetujem da se javite internisti oni se bave terapijom hipertenzije.

dina2909

27.08.2015. 10:00

još jednom vam puno hvala happy.
namjeravala sam se javiti njemu i tražila uputnicu svoju dr., ali ona neka mlada i nadobudna pa neda već se ona igra i odeređuje mi terapiju jer kao to sada mogu lječnici opće prakse

hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.08.2015. 22:45

Molim.