Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Blago krvarenje u prvom tromjesecju


Autor Poruka

Lenaneva

16.02.2018. 17:35

Postovani!

Trudna sam 9 tjedana. Jucer sam navecer otisla na hitnu jer mi je iscurilo dosta svjeze krvi. Kad sam dosla na hitnu krvarnje se smirilo i samo malo tragova krvi bilo je na instrumentu kojim me ginekolog pregledavao. Uzv je pokazao uredne otkucaje srca,plod velicine za 9 tjedana,ne vidi se nikakav hematom. Prepisan mi je utrogestan vaginalno 3*2.
Cb sam radila prije 10 dana i ti nalazi su mi uredni,papa mi je uredan radila netom prije trudnoce,urin uredan,krvna slika uredna. O cemu bi mogla biti rijec i imam li razlog za brigu?
Srdacan pozdrav!

Ines

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2018. 17:15

Poštovana, u oko 40% trudnica se javlja krvarenje u 1. tromjesečju. Ono ne mora biti povezano sa spontanim pobačajem, što je slučaj i kod Vas. Zbog hormonskih promjena dolazi do krvarenja iz onog dijela maternice u kojem nije smještena gestacijska vreća. Dobili ste odgovarajuću terapiju, i potrebne su redovite kontrole. Nema razloga za brigu.