Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cudna menstracija


Autor Poruka

zabrinuti mz

09.06.2016. 14:50

Dobar dan postovani doktore javljam vam se sa zabrinutoscu moje djevojke sa kojom sam vise od godinu dana u vezi
imali smo odnos koji joj je bio prvi put (sa zastitom) prije njene menstracije na 2,3 dana kasnila joj je prvi put do sada samo 1 dan prije toga nikada nije kasnila
medjutim poslije kasnjenja od 1 dana hvala bogu dobila je ali to je saswvim cudno do sada je imala prejake bolove koje nije mogla izdrzati non stop je isla u hitnu pila je lijekove protiv bolova imala je velika krvarenja a sada nema nikakvih problema nista je ne boli i krvarenje je skroz malo te je mnogo zabrinuta kao i ja pa sam se odlucio na ovaj korak mnogo hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.06.2016. 18:30

Ne mora svaka menstruacija biti bolna. Ponekad ciklus bude anovulacijski i bezbolan. Neki put kod cista na jajniku menstruacija bude oskudnija i slabija i bezbolnija.
Dakle u dogledno vrijeme neka napravi UZV.

Elena12345

09.02.2018. 20:35

Poštovani,

zanima me da li se trebam brinuti jer mi je zadnja menstruacija bila tamno smedja skoro pa crna na ulošku dok je na papiru crvena? Dobila sam je na dan kad sam i trebala, bolovi su bili isti kao što su bili i prije i trajala je kao i svaka ali nije bila obilna.. nikad mi se nije desilo da mi menstruacija bude tamno smedja. I da napomenem menstruaciju dobivam redovno. Uplašena sam, za 7 dana trebam dobiti drugu menstruaciju i nadam se da će biti normalana.. osjećam blagu bol u grudima i ponekad u ledjima. Molim vas da mi objasnite je li to normalano ili bi se trebala zabrinuti? Odnose nisam imala (nevina sam), jedino “trljanje” i uopšte nije bio ni blizu da svrši i imam neku aplikaciju koja mi pokazuje kad trebam dobit menstruaciju i plodne dane i dok sam imala “trljanje” navodno je bio drugi ili treći plodni dan. A ovulaciju sam imala kroz 3-4 dana. Je li moguća trudnoća? Mada sam dosta čitala, od sluzi se ne može ostat trudan zar ne? Toliko sam se utripovala da čak umišljam i trudnoću, al valjda nisam toliki baksuz da zatrudnim bez pravog sexa.

Bila bih vam jako zahvalana da mi objasnite razlog tamno smedje menstruacije i da li se trebam brinuti... Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2018. 17:55

Poštovana, menstruacija ne mora uvijek biti istog intenziteta i trajanja. Krv postane tamna ukoliko neko vrijeme odstoji untar maternice. Prema svemu što ste naveli ne postoji mogućnost trudnoće. Nema razloga za brigu. Savjetujem da učinite analizu hormona.

Elena12345

16.02.2018. 21:50

Poštovani,

Pisala sam vam prije, no još uvijek me sve ovo muči. Menstruaciju sam trebala dobiti danas (uglavnom uvijek su mi redovne mens.) ali nisam. Bole me ledja kao i pred svaku menstruaciju, stomak me zaboli da pomislim eh evo je ali opet ništa.. grudi me bole već 3-4 dana, i imam izražene vene oko areola, to nisam prije primjećivala jer nisam bila ovoliko nervozna i bijeli gusti iscjedak imam i imam osjećaj kao da su mi gaćice mokre od toga i pomislim da sam dobila ali ništa. Bukvalno jedan simptom bude i nestane kroz dan-dva ja drugi primjetim. I tako sve u krug. Čitam na internetu svašta da je to simptom rane trudnoće te izražene vene na grudima. Mens. sam imala 29.11.2017 pa 24.12.2017 ( i to je prije došla), zadnju 20.1.2018 (i bila je tamno smedja o tome sam pisala što mi se nikad nije dešavalo) i sad bi trebala dobit 16.2.2018, moram napomenuti da sam ovaj mjesec imala gripu i da sam pila neke tablete (nisu antibiotici) i dosta se stresiram jer me sve ovo muči. I zamolila bih vas ako mi možete reći kad i do kad su mi bili plodni dani poslije mens. (24.12.2017) jer 31.12. i 1.1. sam s dečkom imala penting (par puta je pokušao ući no nisam dozvolila, tako da je samo vrh penisa bio u vagini, ako i toliko ostalo je bilo samo trljanje) strah me jako. Znam da se trebam educirati, ali kako više čitam na internetu počinjem umišljat simptome trudnoće. I da napomenem da dečko nije svršio. Izvinite ako sam dosadna i naporna, al psiha mi ne da mira i bila bih vam jakooo zahvalna da mi odgovorite.

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2018. 17:15

Plodni dani su bili od 3. do 9.1. Nema razloga za brigu. Nema šanse da je došlo do trudnoće.

Elena12345

18.02.2018. 16:25

Još uvijek menstruaciju nisam dobila, jako mi je čudno to jer mi je uvijek tačna. Ponekad me zaboli stomak i ledja u toku dana, ali menstruacije nema. Šta mislite zbog čega kasni ako nema šanse da je došlo do trudnoće? Moram isto napomenuti da me grudi znaju boljeti pred mens., al ovaj put su me boljele više takodjer su tvrde i te vene na areolama me jako brinu. Koji je razlog toga? Jako sam uplašena, imam 17 godina. Da li postoji mogućnost da je mens. koju sam dobila 20.1.2018 i koja je bila tamno smedje boje lažna ali trajala je 6 dana i prvi dan sam imala jake bolove kao i svaku menstruaciju. Jer sam čitala na internetu o tome.
Hvala unaprijed..

Ivo Balenović, dr. med.

19.02.2018. 18:25

Poštovana, prema onome što ste naveli ne postoji mogućnost da bi došlo do trudnoće. Vjerojatno menstruacija kasni zbog hormonskog disbalansa. Savjetujem da učinite analizu hormona.