Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


BOL U DONJEM DIJELU TRBUHA


Autor Poruka

Vesna261

15.03.2016. 22:40

Poštovani, imam 32 god. Otkad sam dobila prvu menstruaciju, bila je bolna toliko da svaku treću završim na hitnoj na infuziji. Ciklus mi traje 6-7 dana, i sve do 5 dana me užasno boli, i obilna je. Dok sam bila mlađa nekako sam to i podnosila, no sad sa 32 god. mi je toga više dosta ako me razumijete. Tih 6 dana u mjesecu meni kontrolira život. Na ginekološkim pregledima ginekolog mi kaže da ništa ne vidi, da je sve u redu. U zadnjih godinu dana imam bol na donjoj lijevoj strani trbuha, znači i tijekom menstruacije, i kad prođe, ta bol ostaje. Ta bol me užasno smeta prilikom spolnog odnosa, jer nekad mi je toliko neizdrživo, imam osjećaj da mi netko s nožem reže tu lijevu stranu trbuha, kao neki veliki pritisak prilikom penetriranja. Svom ginekologu sam natuknula da sam istraživala po internetu i da mislim da je to endometrioza, no on je to odbacio, i rekao da niti imam polipe, niti imam išta što bi na to upućivalo, da sam ja "jednostavno takva" i da to moram prihvatiti. Uputio me da izvadim nalaz urina jer kao to nije s ginekološke strane, no urin mi je u redu. Pijem tablete protiv bolova, najviše Ketonale, jer mi jedino oni pomažu. Preporučio mi je pilule no nisam baš za njih. Nisam još bila trudna, no kažu da sa trudnoćom i bol i obilne menstruacije nestaju. Da li je to istina? Što mi Vi savjetujete? Jer ne znam što bih više. Užasno me to sve smeta, i što mi govore da mi je sve u redu a mene boli. I sad me brine ta bol na lijevoj strani trbuha. Htjela bih ostat trudna, ali sve mislim da nešto nije u redu i da bi mi to utjecalo na trudnoću. Bilo kakav savjet je dobro došao! Zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.03.2016. 20:45

Radi se najvjerovatnije o primarnoj dismenoreji. Svakako se mora isključiti i postojanje endometrioze. Napravite Ca 125 marker.
Prvo i osnovno savjetujem da krenete s uzimanjem oralne kontracepcije. Za Vas je to lijek a ne kontracepcija, ako me razumijete.