Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolan odnos


Autor Poruka

ozzren

06.09.2006. 20:45

Poštovani,
Djevojka i ja imamo probleme tokom spolnog odnosa. Naime, otkako je izgubila nevinost (prije 6 mjeseci, sad ima 24 godine) osjeća pečenje i nerijetko bol za vrijeme odnosa koji onemogućuju dulji a često puta i bilo kakav odnos. Osjetljivost se znatno povećala nakon što je počela piti kontracepcijske tablete yasmin. Kako je ranije postojao i iscjedak, doktor je posumnjao na candidu albicans za koju je uzimala antimikotik (i u obliku vaginaleta i tableta) a i ja sam se liječio. No, iako je iscjedak nestao i ciklusi su uredni i nema nikakvih drugih simptoma, odnosi su još uvijek bolni ili neizdrživo peku, neovisno o uzbuđenju i lubrikantima, čak i ako se koristi kondom (razlika u pH vrijednostima..). O čemu bi se moglo raditi? Samo da još napomenem ,u početku uzimanja kontraceptiva, postojao je smedje-crni iscjedak prvih 3 tjedna. Hvala

Miro Šimun Alebić, dr. med.

08.09.2006. 10:00

Poštovani,
najčešće uzorok ovakvih simptoma jest gljivična infekcija. Kako ista vrlo često recidivira, vjerojatno je to i ovdje uzrok povratka tegoba. No, u dijagnostici još dolazi u obzir mikrobiološka analiza cervikalnih briseva kojima će se, možda pronaći, a time i terapiji postati dostupan neki drugi uzročnik. Kombinirani hormonski kontraceptivi u koje spada i Yasmin mijenjaju kvalitetu cervikalne sluzi tako da ovo pojačanje tegoba ne iznenađuje. Što se mrljastog tamnog iscjetka tiče i on je očekivan na početku uzimanja kontracepcijskih tableta.