Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi


Autor Poruka

05.05.2007. 10:00

Poštrovani!

Imam 18 godina, uskoro 19. Od svoje 17. sam spolno aktivna, od tada sa istim partnerom i uvijek uz korištenje prezervativa. Kao dijete sam bila 4 puta operirana (ureter duplex) te sam oduvijek bila osjetljiva i znala sam često dobivati razne infekcije.
Prošlo ljeto su se one jako pogoršale. Uočila sam sasvim sitne kvržice na unutarnjoj strani malih usana, bile su sasvim sitne tako da sam ih mogla napipati tek kao neku vrstu hrapavosti. Uz to sam imala i druge simptome: oblijevao me hladan znoj, na momente sam imala drhtavicu, svrbež te intenzivan žućkasti iscjedak slatkastog mirica. Nisam imala probleme pri mokrenju, ali sam uočila da znatno češće mokrim. Kako sam tada bila u inozemstvu, primijenila sam Canesten vaginalete i simptomi su se povukli.
Prije tri tjedna su se ponovno javili, iako ne toliko intenzivni, jako sam zabrinuta jer je ovoga puta cijela stvar praćena sa prilično intenzivnim bolovima pri spolnom odnosu, a kako su kog ginekologa gužve katastrofalne, još uvijek čekam svoj termin. Također su me danas iz sna probudili probadajući bolovi u donjem dijelu trbuha, rekla bih da je u pitanju maternica. Ovih dana trebam dobiti mjesečnicu, ali ona u mom slučaju nikad nije praćena bolovima pa me ova bol još više zabrinjava.
Molim vas da mi kažete u čemu bi kogao biti problem jer je ova neizvjesnost strašna. Hvala puno...

Miro Šimun Alebić, dr. med.

14.05.2007. 22:25

Na žalost, bez kompletnog ginekološkog pregleda, UZV-a i mikrobiološke analize obriska vrata maternice ne bih se upuštao u komentar Vaših tegoba