Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi


Autor Poruka

Didas

27.05.2009. 19:20

Postovani molim vas za savjet.

Naime, imam istog partnera vec 8 godina. Nije mi prvi, ali ni on ni ja nisamo bili promiskuitetnog ponasanja. Nisam imala nikakvih ginekoloskih problema do prije pet godina kada mi je na UVZ otkrivena hronicna upala jajnika. Ja nikakve simptome nisam osjetila. Gin mi je rekao da se to ne lijeci i da se cuvam prehlade.
Prije dvije godine pocinjem s koristenjem diane35 radi problema s aknama. Stanje na licu mi se smirilo, ali su nastali ginekoloski problemi. Zut iscjedak, suhoca rodnice i bolni odnosi. Prestala sam koristiti pilule, propisana mi je terapija neopentoran vaginalete, mikotike za partnera i mene.i lactogyn tabletice. Uradjen papa test na kojem su zabiljezene benigne promjene- degenerativne promjene.(raniji papa testovi su bili bez ikakvih promjeni) Objasnjenje gin. je da je to normalno. UZv je uredan, s tim da je desni jajnik spusten prema maternici, uvecan je i ima oziljak od neke ciste-koja je predpostavljam nestala za vrijeme koristenja pilula.
Nakon terapije stanje je privremeno bolje, ali nakon par sedmica se vraca zuto bijeli iscjedak i jako bolni odnosi i sitne bijele ljuspice i mrvice po usminama. PRopisan mi je canesten. Nakon toga par dana nema isjedka a potom se vraca. Nakon toga vaginalete ryazol. Nikakvog poboljsanja. Nakon tih vaginaleta dva mjeseca nemam nikako odnose da vidim hoce li se stanje popraviti. I opet isto. Zuto bijeli isjcedak i bolni odosi. Sada jos i bol u predjelu desnog jajnika koja udara u nogu.
Akne na licu se vracaju.

Nakon zadnjeg posjeta gin. rekla mi je ako se stanje ne promjeni da ce mi tek tada uzeti bris.

Ja sam izgubila potpunu nadu u izeljecenje. Strah me je da necu moci ostati trudna jer planiram trudnocu sljedece godine.
Molim vas da iskazete svoje misljenje o mom stanju i sta bi mogao biti uzrok mojih problema. Da li je moguce da vucem neku nelijecenu infekciju koju sam dobila sa ranijim partnerom? ( naime sadasnji partner nije imao odnose prije mene tako da mi nije mogao nista prenijeti).
Koliko svi ovi problemi uticu na moj problem s aknama?

Mnogo hvala na odgovoru.

Višnja Tadić, dr. med.

27.05.2009. 22:00

Iz svega što ste naveli izgleda da imate jednu kroničnu vaginozu, a možda i prošireniju upalu na gornji ginekološki trakt - janici, jajovodi i sl.
Mislim da bi kod Vas trebala opširnija obrada kao što su npr. uzimanja briseva, laboratorijskih nekih testova, te detaljnji pregled i UZV. Možda da potražite još jedno mišljenje ??

Didas

28.05.2009. 00:05

hvala na brzom odgovoru
Promjenila sam vise ginekologa, i nakon opsirnog objasnjenja sta se sa mnom desava, samo me pregledaju, ustanove da imam isjedak i propisu vaginalete, ustanove da mi je jajnik spusten i da imam upalu i kazu to se ne lijeci...ne znam sta da radim jer me strah da necu moci imati djecu, a sami odnosi su mi pravo mucenje.

Nina2711

10.09.2009. 03:50

Poštovani, nisam znala gdje drugdje postaviti pitanje pa eto ovdje cu.
Sa 17 su mi dijagnosticirani policisticni jajnici i pocela sam piti diane 35, nakon 3 godine uzimanja presla sam na yasmini (obavila sam krvnu pretragu prije), nisam imala apsolutno nikakvih nuspojava ni prilikom trosenja diana, a ni kad sam presla na yasmin..Medjutim primjetila sam u zadnjih par mjeseci da nakon menstruacije tj. prva dva do tri dana uzimanja pilula da imam tupu bol negdje u podrucju lijevog jajnika...ne mogu reci da je to neka bol koja mi smeta, ali pomjesana je s blagim osjecajem nadutosti. Takodjer sam primjetila da su mi i odnosi tih prvih par dana malo...ne znam kako bih se izrazila "osjetljiviji"...nikako bolni ali nisu ni ugodni....inace s tim nemam problema.
U biti je moje pitanje da li je sve ovo sto sam napisala normalno ili bi se ipak trebala posavjetovati sa svojim ginekologom.

Hvala happy

Honey987

06.07.2016. 13:25

postovani,
prvi put sam bila spolno aktivna prije 3 godine i tada nisam imala nikakvih problema ni bolova...imala sam pauzu godinu i pol te sam nasla novog partnera...spavamo jednom mjesecno, a nakon svakog puta ja trpim str<sne bolove po tjedan dana nakon iako niikad ne vodimo ljubav grubo....nekad dobijem upalu mjehuraa, a nekad imam te strasne bolove u donjem dijelu trbuha, na mjestu jajnika i nekad mi se cini da me pece svaka cjevcica na tom podrucju...osjecam nadutost, imam povisenu temperaturu, mucnine i osjecam slabost....je li to normalna pojava kod nekog tko se tek privikava na pravi spolni zivot i ako nije, mozete li me savjetovati koje pretrage da obavim i o cemu bi se moglo raditi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.07.2016. 21:20

Honey nije normalna pojava ako imate bolove, upalu mjehura. Sugeriram PAPA test, cervikalne briseve i ev. urinokulturu.

pomocpotrebna

12.07.2016. 23:25

Postovani, nedavno sam izgubila nevinost, i nakon svakog od tih par puta spolnog odnosa imam nekakvo neugodno kruljenje u stomaku. Nije da me boli stomak ali jednostavno uvijek tu vecer i mozda dan nakon toga mi cesto zna neugodno kruliti u stomaku. Da li ima ikakvog razloga za brigu, ili je to samo nekakva slucajnost?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.07.2016. 19:20

Prema opisanom to nema veze s odnosima