Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi i vrtoglavica


Autor Poruka

pero12345

26.03.2018. 12:15

Postovani,

Pijem Yaz, a odnos se dogodio 4.dan menstruacije. (traje 6 dana).
Zadnjih tjedan - dva spavam vise nego obicno. Nemam jutarnje mucnine, vec me uhvate nakon radnog vremena kada osjetim umor, nemam simptome trudnoce osim umora i mucnine, cak niti ne idem pojacano mokriti.
Nakon odnosa mi se mali donji trbuh napuse, a zadnjih tjedan dana imam bolove u jajnicima. Zadnja 2 dana me lijevi jajnik povremeno zapece a od danas imam zastrasujuce vrtoglavice. Nemam apetita i imam cudan iscjedak bez mirisa, no s bijelim pranjem i voljela bih znati na sto sumnjate i da se okvirno pripremim za odlazak na pregled ginekologu. Postoji li mogucnost trudnoce ili su u pitanju neki drugi problemi?
Hvala unaprijed

pero12345

26.03.2018. 14:25

Zaboravila sam napomenuti da trebam dobiti menstruaciju za 11 dana

Ivo Balenović, dr. med.

26.03.2018. 22:40

Poštovana, budući da uzimate Yaz nema šanse za trudnoćom. Vrtoglavica nije povezana s ginekološkim traktom. Savjetujem da se javite na neurološki pregled.

pero12345

28.03.2018. 10:50

Ispricavam se na smetnji, s obzirom da ne mogu stupiti u kontakt s ginekologom, molim Vas na jos jednom obrazlozenju.

S obzirom da je bio nezasticeni odnos a pijem Yaz, vrtoglavice su prosle, mucnine su prosle, no, bolovi u grudima i donjem trbuhu nisu. Osjecam tupu bol i povremeno ostru bol u predijelu jajnika. Kontantno spavam ako nisam na poslu i osjecam kao da imam laganu menstruaciju.
Od jucer sam pronasla crveni ugrusak umjesto normalnog iscjetka a danas izlazi sluzavi iscjedak sa sukrvicom.
Prilicno me brine!!

Da li je to reakcija na Yaz, reakcija na stres, problemi s jajnicima, mogucnost trudnoce ilili problemi ako sam uopce mogla zatrudniti uz Yaz ili nesto drugo?

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

28.03.2018. 21:15

Uz Yaz trudnoća nije moguća. Vjerojatno se radi o probojnom krvarenju koje je uobičajeno kod žena koje uzimaju kontracepciju. Nije opasno i ne smanjuje učinkovitost kontracepcijske zaštite.