Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bolovi u maternici


Autor Poruka

natis

20.08.2013. 23:40

evo opet mene..puno vam hvala na odgovoru ..menstruacija mi svaki mjesec dodje par dana ranije tako da se nadam se nisam trudna ..zaboravila sam napomenuti da sam bolovala od endometrioze...evo bas veceras sam pocela imati bolove u meternici,jajnicima...i dana bi bilo 7 dana od zadnjeg odnosa..dali je moguce da se nakon tj dana osjeti ako se sto zbiva u tjelu kao trudnoca??dali postoji mogucnost da se pocela razvijati endometrijoza pa imam takve nuspojave??bas bolove u meternici??recite mi samo kada dolazi do ovulacije?jer ne znam vise sto razmisljati nesto nije dobro ali ne znam sta...hvala puno

doris_21

21.08.2013. 11:45

Poštovani...u zadnjih 6 mjeseci konstantno imam menstrualne bolove tijekom cijelog mjeseca...bilo to tijekom menstruacije, tijekom ovulacije ili odmah dan nakon završetka mentruacije...zanima me je li to znak endometrioze ili neke druge bolesti?
hvala unaprijed..

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.08.2013. 17:20

Natis s obzirom na bolove u endometriozu savjetujem da se javite na pregled i UZV.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.08.2013. 17:20

Doris previše je stanja koja imaju slične simptome. Od upala u ginekološkom sustavu, cista, priraslica, endometrioze, upala u mokraćnom sustavu, problema sa probavom.
Svakako savjetujem prvo pregled,PAPA test i UZV a nakon toga metodom dedukcije isključiti i ostale uzroke.

natis

21.08.2013. 23:59

Eto puno vam hvala na odgovoru...bas veceras sam imala jakeee bolove u meternici i jajnicima,skoro kao da mi dah oduzme ne momente..uzas jedan..pila sam pilule 5 godina i prestala jer endometrioza je nestala..dali je moguce da se opet ppjavi i u takvim bolovima?! Jedino sto me zbilja muci je taj okus metala u ustima sto mislim da nije normalno,zato se bojim trudnoce ...mislim da cu ponovo test napraviti za nekih 10 dana...hvala vam jos jednom

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2013. 09:25

Molim.

Marijica20

28.09.2017. 11:00

Postovani,
Imala sam prvi spolni odnos prije 6 dana. Sama penetracija je dosta dugo trajala, ali iduci dan nije bilo znacajnijih bolova. Međutim, dan nakon poceli su pomalo tupi bolovi u maternici dosta nalik menstrualnima. Pojacali bi se tijekom jace fizicke aktivnosti. Ciklusi su do unazad godinu dana bili dosta uredni, no zadnjih pola godine dolaze u rasponu od 23-26 dana, s iznimkom jednog koji je dosao nakon 20 dana. Zadnja menstruacija 6.9. (prvi dan). Iako ciklusi nisu klasicno redovni, moze li se smatrati da je 23.9.bio neplodni dan? Odnos je bio uz zastitu i dosta lubrikanta na bazi vode, no s obzirom na dosta dugo trajanje odnosa postoji li mogucnost ostecenja kondoma? Iscjedak bez mirisa cesto imam, neovisno o ovulaciji, a dan poslije odnosa je bio blago zuckast. Dakle, iako mi simptomi pmsa nikad nisu bili pretjerano izrazeni je li moguce da je o tome rijec sad ili je ipak neka posljedica odnosa? Također, uz ove menstrualne bolove, od jucer osjecam blago probadanje/zatezanje unutar podrucja lijevog kuka, s prednje strane, koje se pojacava istezanjem i kretnjama. Moj ginekolog će mi biti nedostupan neko vrijeme pa se obraćam Vama i unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

28.09.2017. 12:10

Poštovana, prema navedenom imali ste odnos u vrijeme neplodnih dana i mogućnost trudnoće je samo teoretska ( da li je kondom oštećen ne mogu znati). Simptomi koje navodite vjerojatno su posljedica pms-a.