Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cerazette


Autor Poruka

Lidac89

01.10.2012. 19:50

Poštovani, rodila sam u 2 mjesecu i od ginekologa sam kao kontracepciju dobila cerazete. Tek 21.8. sam dobila prvu menstruaciju nakon poroda no to je sve bilo po nekoliko kapi na dan, 24.8. sam prvi puta uzela tabletu i 25.8. je to slabo krvarenje prestalo. Menstruaciju sam ponovno dobila 14.9. i još uvijek traje. Krvarenja su obilna, prošli tjedan je tri dana bilo slabo no prije dva dana se opet povečalo. Tablete pijem cijelo vrijeme i uvijek u isto vrijeme. Što da sada radim? Prestanem piti ili ? ... Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.10.2012. 22:30

Poštovana radi se o mini pill pilulama, te su česta neuredna krvarenja uz njih. Savjetujem da svakako odete na UZV da se ustvrdi da li da se nastavi sa terapijom ili ćete prekiniti iste i preći na neku drugu metodu kontracepcije.

abynthe

19.11.2012. 13:25

Postovani!!
Ispricavam se ako sam poslala pitanje na pogresan forum,poslala sam isto pod "hipoehogen endometrij",ali nisam dobila odgovor,pa Vam sada prosljedjujem isto.

Imam jedno pitanje.
Prije nego postavim situaciju reci cu Vam da sam konzumentica Cerazette terapije poradi trombofilije i policistoza
,Logest je ukinut u 11 mjesecu 2011,i odmah sam presla na Cerazette. Ako mi je na ljecnickom nalazu ginekolog napisao da imam tanak endometrij,promjera 3 mm,hipoehogen(pregled ucinjen 26.06.2012,zadnje izazvano krvarenje prije pregleda,odnosno spotting i to jako oskudni koji je trajao jedan dan,bio je u travnju(2 mjeseca prije).
Iduce krvarenje je nastalo 29.06-netom nakon ginekoloskog pregleda i bilo je dosta obilno,trajalo je 20 dana (sto nisam ocekivala),jer sam mislila da je defacto to nemoguce ako je sluznica endometrija tako tanka. Zatim Iduce krvarenje je nastupilo 21.07,i bilo je takodjer dugo,da bi mi 24.08 samo se pojavio spotting jako mali,i od 24.08-og ,ja uopce nemam nikakvo izazvano krvarenje,sto me zabrinjava.
Zanima me s obzirom da Cerazette terapija cini sluznicu endometrija tankom(bar u mom slucaju),da li je moguce da je tako brzo doslo do zadebljanja sluznice kod izazvanog krvarenja koje sam Vam opisala gore,a koje je nastupilo nakon ginekoloskog pregleda i nalaza ginekologa.
Da li to,sto sam imala tako obilno krvarenje ujedno i znaci da sam imala i ovulaciju.Znam da ako osoba nema krvarenje,da uglavnom nema ni ovulacije,ali kod mene je naglasak na kontraceptivu.
Oprostite sto sam skroz zakomplicirala situaciju pitanjima,molim Vas u osnovi da mi razjasnite to ako je moguce,dakle,da li je radi obilnijeg krvarenja doslo do zadebljanja sluznice endometrije,i jeli potom ovulacija moguca bez obzira na navedeni kontraceptiv.
Puno Vam hvala,i zaista izvinite na smetnji...

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.11.2012. 15:55

Poštovana radi se o gestagenoj tzv. Mini pill kontracepciji.
Krvarenja su probojna zbog tankog endometrija i traju dosta dugo što pacijentice većinom odvraćaju od uzimanja istih.
Isto tako menstruacija može izostati duže vrijeme. Ovulacije nema.
Ako imate neuredna krvarenja uz navedene pilule a s obzirom na trombofiliju preporuka je lng uložak sa levonorgestrelom(Mirena)

abynthe

19.11.2012. 19:50

Postovani

Hvala Vam puno na brzom odgovoruhappy)

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.11.2012. 23:40

Molim.