Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


česte gljivične infekcije


Autor Poruka

mika

25.04.2009. 10:55

Poštovani!
Krajem veljače imala sam upalu mjehura(zbog odgode mokrenja)koju sam liječila uvinim čajem i prošla je,ali sam u međuvremenu posjetila i ginekologinju jer sam imala jeki svrbež,žarenje i peckanje. Dobila sam Canesten vaginalete,i nakon toga Vagisan vaginalete. Tek nakon dva mjeseca sam imala svega dva puta odnos i ponovo mi se javio intenzivan svrbež, skrućeni iscjedak(nekada se javi nakon odnosa, a nekada nakon nekog vremena-pogotovo dok sam pod stresnom(stalni partner već 6 godina;kontracepcija Logest i kondom,koristimo gynaicol gel, koristila sam i svaka 3mj Lactogyn sigurno godinu dana, sve na preporuku ginekologinje dok mi doslovce nije rekla da ne mogu stalno nešto gurati u rodnicu i piti tablete ).Redovito idem na preglede,svi nalazi su uredni, ali prečesto mi se javlja taj svrbež.
Zaista koristimo kondom,partner također odradi terapiju Canestenom kada i ja, i znam da nije u njemu problem.
Zanima me drugo mišljenje, zašto mi se tako često javljaju te gljivične infekcije,i koje preparate mogu dobiti u ljekarni bez recepta dok mi se to tako naglo pojavi, a nisam u mogućnosti trenutno otići ginekologu?

Mr. sc. Damir Bagović, dr. med.

05.05.2009. 18:50

Prvo-očigledno postoji sklonost gljivičnim infekcijama. Ne zaboravite da i određene vrste kondoma mogu pogodovati razvoju gljivica ( zbog lubrikanata). Osim Plimycola (isto što i canesten)- a obično ga možete dobiti i bez recepta bilo bi pametno probati i sa tabletama koje imaju antimikotike (Diflucan, Fluconax)- ali i za partnera

Tenaa13

12.05.2015. 22:35

Poštovani, već oko godinu dana imam gljivične infekcije koje nikako da prođu. Nebrojeno puta sam koristila Rojazol vaginalete, Diflucan tabletu, Canesten vaginalete i kremu, Vagisan vaginalete, a pijem i tablete za jačanje imuniteta. Sve to mi donosi kratkoročno olakšanje, već par dana nakon završetka terapije ponovno mi se javljaju svrbež i gust iscjedak u velikoj količini, neugodnog mirisa. Prije mjesec dana sam dobila ovakav nalaz papa testa: uzorak prekriven leukocitima, bacilus vaginalis, fungi, reaktivne promjene povezane s upalom, parakeratoza i hiperkeratoza. Liječnik mi je ponovno prepisao Rojazol vaginalete i Diflucan tabletu, a nakon što nisam osjetila poboljšanje, i Canesten vaginalete. Ni sada, tjedan dana nakon korištenja ne osjećam nikakvo poboljšanje, i dalje me svrbi, iscjedak u velikoj količini i više ne znam što činiti, nema mi smisla po stoti put koristiti istu terapiju koja ne pomaže. Postoji li neka pretraga koju bi trebala uraditi, neki drugi lijek? Trebam li otići kod drugog ginekologa? Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2015. 17:05

Postoji svakako pretraga a to su cervikalni brisevi jer sumnjam da je iscjedak isključivo gljivični.
Zbog para i hiperkeratoze svakako napravite i bris cerviksa na HPV.
Svakako je obvezna terapija i za partnera jer neće biti poboljšanja ako se on ne liječi.Možda je to razlog zašto vam se upale vraćaju.
Zatim napravite GUK, izbacite rafinirane ugljikohidrate iz prehrane itd.