Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cilest i probojno krvarenje


Autor Poruka

Eva

23.07.2001. 09:02

Pijem sada drugi paketic Cilest tableta i 14 dan mi se javilo krvarenje koje sada traje vec tri dana. Uz krvarenje se javljaju i bolovi slicni menstrualnim bolovima.
Danas sam nazvala svog lijecnika koji mi je rekao da je to normalno u prva tri mjeseca i da i dalje nastavim piti tablete sto i cinim.
U prvom ciklusu tog krvarenja nije bilo.
Sta Vi mislite o tome?
Ujedno mi jos nesto nije jasno: moj lijecnik mi je rekao da iako ne dobijem krvarenje nakon 21 popijene tablete nastavim piti sljedecih 21 nakon 7 dana pauze, a u uputama za koristenje lijeka pise da je potrebno ako se to krvarenje ne pojavi iskljuciti trudnocu.
Tko tu ima pravo?
Inace svi nalazi su mi uredni i idem 2 puta godisnje na preglede.

Unaprijed hvala

Evaa

Doc dr. sc. S. Kupešić

23.07.2001. 21:11

Poštovana gospođice Eva,
Mrljasto krvarenje doista se može pojaviti u prva tri mjeseca terapije i zbog toga se ne biste trebali previše zabrinjavati. U slučaju da menstruacijsko krvarenje ne dobijete tijekom sedmodnevne pauze preporučila bih da učinite test beta hCG-om koji isključuje trudnoću, te ako je negativan nastavite trošiti tablete kako je propisano. Beta hCG je gotov u svega nekoliko desetaka minuta i veoma je precizan, no ukoliko Vam iz nekog razlog takav pregled nije dostupan možete se poslužiti i testom na trudnoću iz urina koji će s velikim stupnjem vjerojatanosti otkloniti sumnju na trudnoću.
Navažnije je da, ukoliko ste se doista odlučili na primjenu oralnih kontraceptiva, ustrajete u njihovoj primjeni i ne pokolebate se tijekom prvih mjseci kada su nuspojave najčešće.

Evaa

26.07.2001. 12:18

Hvala na brzom odgovoru!
Dva lijecnika su mi potvrdila da je moguce krvariti u prva tri mjeseca uzimanja Cilesta, no ja i dalje krvarim - danas je vec 6 dan!!!
Nadam se da ce to uskoro prestati jer slijedeci tjedan trebam dobiti krvarenje u pauzi od 7 dana.

Puno srdacnih pozdrava,

Evaa