Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cista


Autor Poruka

Vlatka

11.11.2004. 08:56

Postovana! Prije mj. dana napravljen mi je Op.LPSC zahvat na lijevom jajniku tj. postavljena dijagnoza:Haemathoperitoneum. Colicae abd.Cystis endometriotica ovarii lat.sin.rupturata.Mioma ligg.rotunda lat.sin.Adhaesiones multiplices.Do operacije je doslo zbog prsnuca endometrioma pri cemu je u trbusnoj supljini pronadjeno dosta sl. tekucine.Rana je poprilicno zarasla ali ponekad osjetim bolove u donjem dijelu trbuha.Ucinjena je prva kontrola nakon op. i to samo pregledom bez ultrazvuka pri cemu se smatra da sam sposobna za rad bez obzira na bolove. Dali se trebao napraviti UZV(smatram da je)S obzirom da radim na poslu koji je dosta fizicki tezak zanima me koliko dugo bi trebala mirovati tj. ne raditi i kada mogu imati sp.odnos. Unaprijed hvala.

prof. dr. Josip Djelmiš

13.11.2004. 17:20

Poštovana Vlatka,
Prema vašem otpusnom pismu iz bolnice učinjena je adhezoliza (oslobađanje priraslica kojih?). Nije detaljno opisan zahvat: je li odstranjen endometriom, koje su priraslice odstranjene i dr. UZV pregled bi trebalo učiniti s kojim bi se vjerojatno objasnile vaše tegobe.