Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cistokela


Autor Poruka

magdalena98711

27.09.2014. 03:25

Postovanje Rodila sam prije mjesec i 20 dana l drugi porod prirodno na pregledu mi se ustanovljena cistokela 2 stupanj doktor mi je rekao da sacekam jos dva mjeseca ako se stanje ne popravi da cu trosiit neke tablete i to da cu ih dugo morati trositi ,problema sa mokrenjem nem tj nebjezi mi mokraca danas mi je stigla menstruacija prva nakon poroda zanima me kakve su to tablete kakav ucinak imaju rekao mi je da operacija nedolazi u obzir je r sam jos mlada imam 28 god hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.09.2014. 23:35

Ne znam o kojim tabletama se radi. Postoje više njih koji se primjenjuje. Nikakva operacija nije potrebna. Stanje će se popraviti samo po sebi kako bude vrijeme odmicalo.

micika7

10.11.2014. 17:00

Poštovani, na ultrazvučnom pregledu kod urologa mi je ustanovljena cistokela. Bešika mi je srednje spuštena. Imam 21 god. Nemam dece, nisam dizala nikakav teret, ni ništa drugo što bi uzrokovalo takvo stanje. Problem koji imam je jako često mokrenje, na svaka 2-3 sata i ponekad bol u bešici. Radim redovno kegelove vežbe. Interesuje me da li trbušnjaci i vežbe za donji deo stomaka mogu da pomognu ili će samo odmoći? Trudnoću ne planiram do 25. godine. Predpostavljam da će se stanje do tada pogoršati. Da li će biti mogući porođaj prirodnim putem, i da li operacija (podizanje bešike) dolazi u obzir pre trudnoće?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.11.2014. 23:35

Kegelove vježbe da ali trbušnjaci ne.
Moći ćete roditi prirodnim putem. Nakon toga korekcija tj. podizanje mjehura.
Ista će se raditi kad definitivno više nećete rađati.