Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CRP


Autor Poruka

hulala1

19.12.2012. 14:10

Dobar dan, imam pitanje i ne znam gde da ga smestim oko CRP-a, pa sam ovde, jer sam imala problema sa njim u trudnoci ( imala sam spontani u 5 mesecu trudnoce ) . Juce sam imala temperaturu 39 i povratila sam jednom, danas nemam temperaturu i sve je uredu, radila sam nalaze i sve mi je dobro, sedimentacija 11, urin uredan, leukociti uredu , krvna slika uredu, samo mi je crp 61 , sada ne znam zbog cega moze biti samo da se crp povisi, doktor mi je rekao da sutra ponovim, kao mozda je greska. Da li vi znate nesto mozda oko tog konkretno zbog cega moze samo CRP da poraste ( i imam pokvaren zub i boli me , da nije mozda zbog tog ) . Hvala . Pozdrav happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.12.2012. 15:55

Može biti. Uzmite antibiotik pa nakon toga ponovite crp.

hulala1

19.12.2012. 19:55

Nisu mi dali antibiotike, kao nece da daju dok ne vide zasto je CRP toliki, pa sutra ponavljam iako nista nisam pila od tableta. A njima je nelogicno, zato sto je sedimentacija normalna, leokuciti normalni a CRP bas visok, zasto je to tako ? To onda ne upucuje na upalu vec na nesto drugo. Da li vi mozda znate ? Unapred hvala happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.12.2012. 20:45

Poštovana, svakako da se radi o upali. Bili ste febrilni.
Crp je bolji parametar upale nego sedimentacija.

amelie21

11.03.2017. 00:15

Pozdrav!
Vec treci put u dva mjeseca me hvata nekakva prehlada, kasalj, lagana temperatura zbog cega sam pila antibiotike ali se opet ista stvar vratila vec tri dana pa sam radila nalaze krvi koji su uredni osim sto je crp povisen (negdje oko 20). Uz tu prehladu mucili su me proljevi i grcevi nekoliko dana, a iduci tjedan trebam dobiti menstruaciju a grudi me toliko bole i natecene su da ih ne mogu dodirnuti? Zanima me da li je to sve moguce od nekakve upale ili se radi o necem drugom? Moram naglasiti da vec 3 godine pijem redovno logest i nisam do sada imala problema.

Ivo Balenović, dr. med.

13.03.2017. 20:15

Poštovana,
obzirom da ste imali infekciju normalno je da je CRP povišen. Moguće da je i bol u grudima povezana s time. Ukoliko ona ne bi prestala s idućom menstruacijom preporučio bih da učinite klinički pregled.