Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Crvenilo na vagini


Autor Poruka

Tanja93

23.09.2013. 11:45

Ne znam da li negde ima slicna tema, ne mogu da nadjem.
Postovani, odmah da napisem sta mi se pojavilo. Znaci imam na ulazu u vaginu (bolje receno spolja blizu ulaza) neko crvenilo, ispupcene su kao bubuljice ali nema bele tecnosti. Mene to boli pri dodiru, bolu me i stidne usne, i pece me i boli dok obavljam malu nuzdu ( iznutra blizu klitorisa negde koliko osecam). Sve mi je crveno od dela izmedju anusa do vagine i taj gde gde je to kao bubuljice, i stidne usne i sve bukvalno. Meni se desavalo i pre (godinama) da mi se tako zacrveni i da pece ali prodje, samo sto nisam jos imala to kao bubuljice. I uglavnom mi je izlazilo to crvenilo kada se ne izdepiliram, verovatno me iritiraju dlacice, a i sada se nisam depilirala i mislim da mi one jos vise nadrazuju sve to, a niti mogu sada to da uradim... I Jos jedna stvar. Kad pogledam unutar vagine cini mi se da je nesto kao nateklo. Ne znam, mozda sada vec umisljam jer se bojim, ali tako mi izgleda. I imala sam uvek belo pranje ali sada vidim da ima kao neke bele grudvice... I od tog belog pranja ne mogu bas da vidim unutra da li ima nesto u vidu tih bubuljica. Znam da mi ne mozete reci bas sta mi je, ali bi mi mnogo znacilo ako bi mogli navesti sta sve moze da bude dok ne odem kod ginekologa. Inace radila sam papa test pre 4 meseca i bila je II grupa ako Vam nesto znaci.Zaboravila sam da napomenem da imam temperaturu vec nedelju dana oko 37,2 i nece da prodje. Takodje kasljem po malo. A pre 2 nedelje sam primala penicilin jer su mi malo natekli bili krajnici. Hvala unapred.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.09.2013. 17:55

Radi se o gljivičnom vulvovaginitisu. Probajte Canesten ili neki drugi antimikotik u obliku vaginaleta kroz nekoliko dana.
Izvana mazanje Canesten ili Plimycol kremom 3x dnevno kroz 5 dana. Terapija partnera svakako.