Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


čudan osjećaj u donjem stomaku


Autor Poruka

13.02.2014. 10:35

poštovani,
javljam vam se s pitanjem o čudnom osjećaju u donjem dijelu stomaka. ne znam kako bih ga opisala.
nešto kao da me dodirnulo po trbuhu,ali zna se dogodit i da mi se takav osjećaj javi i oko želudca ili tako oko rebara.
bila sam kod ginekologa prije 4 mjeseca i rekao je da trudnoća nije(napravila test-bio negativan i već sam 4 puta imala menstruaciju
normalnu kao i svaki put do sad,samo što me zadnji put jače boljelo kad sam imala,ali znalo se događati i prije da me tako boli). nekako se bojim
da on slučajno nije pogriješio (jer nije bilo ultrazvučnog pregleda,nego samo ovako-uzimanje brisa za papa test).
možete li mi reći o čemu se radi? imam li razloga za brigu? ili to može biti od kontracepcijskih pilula koje pijem(lindinette 20)
unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.02.2014. 16:45

Ne radi se o trudnoći. Nažalost mnogo je stvari koje dolaze u obzir od ginekološkog sustava, probavnog, kao i mokraćnog sustava.
S obzirom da imate senzacije u gornjem abdomenu, savjetujem da se prvo javite liječniku obiteljske medicine da približno locira o čemu bi se moglo raditi.

beraaa

15.02.2014. 12:50

poštovani, imam pitanje.

Danas mi je dan prije očekivane menstruacije i ujutro sam napravila test i bile su 2 linije. Kontrolna se vidla normalno, a ova druga je bila jako slabo vidljiva, skoro pa neprimjetna i vidla se jedino na dnevnom svijetlu kad malo bolje pogledaš. Trbuh me boli već 2 tjedna kao da imam menstruaciju i primjetila sam pojačan iscjedak. Grudi me bole već tjedan dana i danas sam primjetila da su dosta veće. Ujutro mi se zna vrtiti i biti mučno, ali i navečer. Znam da je iscjedak normalan pred menstruaciju, ali nije mi onako grudast i suh, nego dosta rijedak i relativno obilan.
Postoji li mogućnost da sam zaista trudna ??

Hvala, lp.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.02.2014. 16:40

Postoji. Napravite test za koji dan ako ne nastupi menstruacija.

Anna97

03.04.2017. 18:55

Pozdrav, vec dva dana imam neki cudan osecaj u donjem stomaku, ne znam kako bih ga opisala, nekad predje i u predeo zeluca, bol nije, vise neka neprijatnost. Grudi su mi malo uvecane ali to mi se vec desavalo jer pijem lindynette 20 nekoliko meseci. Nakon seksualnih odnosa sam dobila menstruaciju, i od te poslednje nisam stupala u odnose. Sledecu ocekujem za nedelju dana. Mogu li otpisati trudnocu kao uzrok?

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2017. 17:00

Poštovana,
ako nakon menstruacije niste imali odnose sigurno se ne radi o trudnoći.

Bojanna54

08.12.2020. 00:05

Postovani, drugi dan menstruacije osjetila sam blago podrhtavanje u donjem dijelu stomaka koje je trajalo par sekundi i proslo, da napomenem da sam taj dan imala jake bolove u stomaku i ledjima. Danas, 3 dana kasnije opet se desilo isto, cak vidno podrhtavanje i golim okom. Menstruacija jos nije prosla, ali nemam vise bolove. 2 dana pred menstruaciju radila sam ultrazvuk na kom je sve bilo u redu, nema trudnoce, a odnose sam imala 2 dana pre tog ultrazvuka.
Da li imam neki razlog da se zabrinem ili je to povremeno podrhtavanje normalno?

Ivo Balenović, dr. med.

08.12.2020. 10:40

Poštovana, vjerojatno se radilo o pojačanoj peristaltici (fiziološkom gibanju crijeva). Nema razloga za brigu.