Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


da li je moguca trudnoca


Autor Poruka

anikabjv

06.11.2014. 16:50

Poštovani,
Imala sam menstruaciju 9. oktobra, trajala je pet dana. Decko i ja imali smo nezasticen odnos 18. i 19. oktobra, a onda i 1. novembra. Nije ejakulirao u mene, ali sam osjetila dio sjemene tecnosti u sebi prije nego je prekinuo. Takodje nam se desilo jednom od ova dva puta da je kondom skliznuo, mada ga je on odmah izvukao vani, nisam sigurna da li je u njemu bilo sperme. Ciklus mi je uredan, traje uvijek 28 dana, što znači da sam trebala dobiti juce, ali nisam. Molim Vas da mi odgovorte da li je moguće da sam trudna. Hvala unaprijed. Srdačno.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.11.2014. 22:50

Šansa svakako postoji. Napravite test na trudnoću.

Mathilda

10.11.2014. 09:50

Postovani, imam dijagnozu Prolaps prednjeg mitralnog kuspisa, tj. prolapsus valvulae mitralis ant. Da li mislite da mogu imati nekih problema u trudnoci, da li je trudnoca bezbijedna po mene i po bebu? Razmisljam o trudnoci pa bih voljela da znam da necu imati nikakvih smetnji sto se tice navedene dijagnoze. Hvala unaprijed. S postovanjem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.11.2014. 23:35

To je pitanje za kardiologa više nego za mene.
Ne znam o kolikom prolapsu se radi. Prije trudnoće svakako napravite pregled kardiologa, uzv srca, te se konzultirajte prije trudnoće s njim.
Tijekom trudnoće bit će potrebne i kontrole kardiologa.