Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Depo Provera i menstruacija


Autor Poruka

ivana

08.04.2006. 21:01

Postovanje!
Rodila sam prije 14 mjeseci i jos uvijek nisam dobila prvu menstruaciju. Prije 11 mjeseci sam pocela koristiti Depo Proveru u injekcijama (po preporuci moje ginekologinje jer dojim, a druga kontracepcija, osim kondoma, nije u tom smislu preporucljiva).
Zanima me da li je uzimanje Depo Provere uzrok ne dobivanju menstruacije? Inace, dojim jos uvijek, ali iskljucivo krorz noc nekoliko puta.

Hvala unaprijed

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

25.04.2006. 15:22

Poštovana,
individualne varijacije na temu dojenje/menstruacija su brojne, a kada još tome pridružimo i kontraceptivno sredstvo koje i samo može dovesti do amenoreje ...
Pravilno primjenjena, Depo provera je sredstvo kontracepcije visoke sigurnosti. Zaključak?!

michelle

31.01.2008. 21:55

pocela sam koristiti depo proveru prije 10tak dana..u ljekarnoj na dolcu sam dobila zamjensku inekciju depo clinovir jer je moja ginekologica rekla da imaju sam tamo a sad citajuci ostale poruke vidim da imaju u svakoj ljekarnoj i to daleko jeftinije a usto mi je napisala krivi recept umjesto 500mg napisala je da trebam 150mg...kad sam dosla da mi daju inekciju clinovira rekle su da to nije to i dali mi inekciju depo provere odjednom su je imale one..na dolcu nedaju povrat novaca niti zamjenski lijek naravno jer je greska moje ginekologice a mene je zakostala 280kn..mene sad zanima dali ja taj clinovir ipak mogu iskoristiti jer je on od 150mg znaci za 1 mjesec a nakraju su mi dali proveru od 500mg za 3 mjeseca..ako nemogu mozete li mi reci dali postoji ljekarna koja bi eventualno otkupila tu inekciju jer u protivnom ja neznam sto bi sa njom a ipak sam ju skupo platila...unaprijed zahvaljujem

Miro Šimun Alebić, dr. med.

05.02.2008. 16:30

Na žalost, ne.