Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dermoid


Autor Poruka

teafizio

29.01.2009. 22:40

Poštovani,
prije godinu i pol dana putem ultrazvuka otkrivena je cista na lijevom jajniku,izrazito hiperehogena tvorba veličine 18x11 mm !prije 7 dana učinila sam ponovno ultrazvuk 4d,te potvrđena je sumnja na tvorbu i dijagnosticirana mi je dobročudna novotvorina unutar lijevog jajnika,dermoid,veličine promjera 21mm , slabo vaskularizirana.tumorski markeri CA 125 i CA 19-9 su uredni!!! prvo mi je preporučena LPSC,no ginekolog kirurg je preporučio prvo trudnoču a nakon toga LPSC.moram naznačiti da imam 24 god,niakada nisam rodila ni abortirala!! molim vas vaše mišljenje??!
još me zanima da li cista može smetati tijekom trudnoče??i što ako cista počinje rasti u trudnoći??kakve su posljedice toga??
smatrate da je bolje sada odstraniti cistu ili nakon trudnoče??
mislite li da LPSC može oštetiti jajnik, te da kasnije eventualno nebi mogla zatrudnijeti??
unaprijed hvala

Višnja Tadić, dr. med.

16.02.2009. 21:20

Preporučam ponovno UZV pregled i ukoliko ima iste dimenzije, a pogotovo ako je rasla, učiniti Op. zahvat LPSC., sada. Takva operacija ne može posebno oštetiti jajnik., naravno, stručno izvedena.