Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dugo krvarenje


Autor Poruka

marusha0410

01.06.2014. 23:00

Poštovani,
desilo mi se da treći i četvrti mjesec nisam dobila menstruaciju.(u veljači sam provodila dijetu bez ugljikohidrata i svaku veće vježbala skoro 1 h) 03.05. sam procurila i curila sam dosta dugo uz sasvim normalno krvarenje što podrazumjeva do 2-3 uloška tokom 24 h .17.05. odlazim na pregled i dobivam duphaston 2x1 14 dana. Tokom terapije sam cijelo vrijeme imala smeđi do roskasti iscjedak sa sitnim ugrušcima,a skoro pa svako drugo jutro malo jaće krvarenje.Sa terapijom sam završila 30.04. znaći u petak i odma taj dan procurila,te ošla na pregled jer sam se zabrinula kako je to sve teklo pod terapijom (inaće sam i kalendarski trebala taj dan dobiti). Ginekolog kaže da je to normalno iako mi je na pregledu prije toga rekao da bi trebala nakon nekih 10 dana procuriti kad prestanem sa terapijom. Mene sad brine dali će mi ova menstruacija biti normalna (od jućer imam i malo veće ugruške) iako sam cijelu terapiju curkala?I dali je sve to bilo normalno pod terapijom duphastona? I da napomenem da imam PCOS i da su mi ciklusi svakih 40 dana odprilike i curim 7 dana bez nekog obilnog krvarenja.Rodila sam prije 11 mjeseci i dva mjeseca nakon poroda sam ponovo procurila.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.06.2014. 17:15

Obilne, bezbolne menstruacije odlika su anovulacijskih ciklusa.
Savjet je da uzimate oralnu kontracepciju.

lela21

25.08.2020. 09:20

Poštovani,
imam 47 godina. Zadnju menstruaciju sam dobila 01.08. te mi krvarenje nije stalo dan danas obratila sam se svome ginekologu koji mi je propisao odredenu terapiju ljekovima te mi je savjetovao da nakon prestanka uzimanja ljekova ugradim spiralu s obzirom da bi se krvarenje moglo stalno dogadati a spirala bi sprijecavala to krvarenje (slabo krvarenje vise smedi obilni iscjedak). Moje menstruacije su neredovite te sam prije 2 godine imala tumor koji sam laserski operirala. Kod pregleda ginekolog je ustanovio ciste na jajnicima koje su navodno uzrok tome krvarenju s obzirom da pritiscu sluznicu (kako on objasnjava). Molim Vas za savjet, da li mi vi preporucujeti isto ugradnju spirali iako tim rjesenjem nisam zadovoljna.

Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

25.08.2020. 14:55

Poštovana, kod obilnih i nepravilnih krvarenja ugradnja spirale (Mirena) je preporučljiva terapija. Ciste na jajnicima ne mogu pritiskati sluznicu. Vjerojatno se radi o submukoznim miomima. I u tom slučaju preporuča se spirala.