Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


dugotrajno krvarenje i dojenje


Autor Poruka

Dalia

24.05.2006. 17:22

Godinu i 5 mjeseci nakon poroda (uz dojenje) sam dobila prvu, vrlo obilnu menstruaciju? koja je sa vrlo kratkim pauzama trajala 40-tak dana. Ginekološkim pregledom je ustanovljeno da su jajnici i maternica normalnog izgleda i da je endometrij debljine oko 8.5 mm. Dobila sam u th Dabroston- 10 dana uz koji je krvarenje već 2. dan prestalo da bi 2. dan nakon prekida terapije ponovno počelo.
Napominjem da nikada nisam imala uredan ciklus (15-70 dana), osim tijekom korištenja kontraceptiva. Povremeno bi mi napomenuli da jajnici na UZV izgledaju mikrocistično (uz normalnu veličinu). Endokrinološki nisam obrađena; ovulacije očito imam jer sam trudnoću ostvarila spontano već iz prvog pokušaja.
Ginekolog inzistira na prekidu dojenja jer smatra da je ono razlog trenutnom hormonskom disbalansu i ovakvim tegobama.
Da li je prekid dojenja zaista neophodan? Molim za mišljenje.

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

01.06.2006. 11:44

Poštovana, na žalost, teško mogu odgovoriti da li je prekid dojenja neophodan. No, ukoliko je potrebno hormonski regulirati ciklus, a vi još dojite pa još k tome i činjenicu da je dijete staro skoro 1,5 godinu, mišljenja sam da Vi ne biste morali inzistirati na produžavanju dojenja.