Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dugotrajno krvarenje - predmenopauza?


Autor Poruka

Elena Gabriella

19.12.2015. 15:10

Postovani, trebala bih Vas savjet. Imam 37 g i dva poroda. Do unatrag godinu dana nisam imala gin problema, papa u 2 mj ove god uredan. Medjutim, prije godinu dana imala sam krvarenje koje je trajalo 15 dana, odbila sam kiretazu i pila duphaston 3x1 , krvarenje je stalo i nakon toga dobila uredno menstruacije. Tocno godinu nakon toga ista prica. Nakon 10 dana krvarenja gin mi je dla duphaston ali 2x 1 u trajanju 10 dana, medjutim krvarenje je na par dana stalo a onda se opet 7 dan pojavilo i evo jos pomalo ima svjeze krvi, uglavnom dok idem na wc. Doktorica je rekla ako ne prestanem krvariti da joj se javim a ako stane, da uzmem jos jednu kutiju duphastona da se odmorim od krvarenja. Pokusavala sam kontaktirati doktoricu ali nisam uspjela. Trebami otici na pregled ili da nastavim s duphastonom? Pitam Vas jer iskreno nemam u nju povjerenja, mijenjam doktora. Nije mi vadila spolne hormone a vec mi je dijagnosticirala predmenopauzu s obzirom da su mi ciklusi skraceni na 21 dan, pa onda znaju biti i 35 dana, dva ciklusa prije ovog krvarenja nisam ni imala, tj pojavilo se krvarenje u trajanju od nednog dana. Molim Vas za misljenje sto bih dalje trebala. Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.12.2015. 20:50

Ne radi se o predmenopauzi svakako. Mislim da vam je terapija dobra jer se vjerovatno radi o disfunkcijskom krvarenju i terapija je nužna kroz par mjeseci.
Sugeriram da joj se javite da se sagledaju i drugi mogući uzroci neurednog krvarenja.