Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


duphaston


Autor Poruka

zliko

05.12.2010. 16:00

kod mene je situacija ovakva....zadnju mjesečnicu dobila sam 23.10.2010., te iako su mi mjesečnice uglavnom redovite, nisam dobila do danas,,,išla sam na pregled kod ginekologa prije dva dana te mi je on propisao Duphaston, koje bih trebla piti 7 dana po dvije dnevno tablete. Od jučer ih pijem, znači popila sam ih do sada 3 ali imam jake bolove kao da ću dobiti svaki tren te imam i lagano tamno krvarenje. uz duphaston propisan mi je i difulcan zbog gljivica koji sam također popila jučer te mi je liječnik savjetovao da nakon 7 dana popijem još jedan a nakon toga uzimam Doderlein Med vag 6 dana za redom. e sada moje je pitanje šta je s tim krvarenjem, dali da pijem i dalje Duphaston, i još nešto....Doderlein Med koje sam dobila su nalik kapsulama a ne vaginaletama, pa se pitam da nisu pogriješili u ljekarnoj ili su inače takvog izgleda te vaginalete. Inače nisam imala nikada nikakvih poteškoća, pa molim vaše mišljenje.

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.12.2010. 17:10

Poštovana mislim da možete prestati piti Duphaston jer će te vjerovatno odmah nakon toga i prokrvariti. Kolege ginekolog Vam je dao taj preparat da Vam izazove menstrualno krvarenje. Ako je menstruacija počela možete ga kao što rekoh prekinuti jer neki put mentruacija dođe nakon samo 2-3 dana uzimanja.
Što se tiče drugog preparata stavljajte ga u rodnicu nakon što Vam završi menstruacija.

xxxxxy

02.12.2015. 14:40

Poštovani. .. moj ginekolog mi je dao tablete duphaston za regulaciju menstruacije... znaci zadnja menstruacija mi je bila 19.11. I završila 22.11. Znaci brojio je 13 dana od pocetka menstruacije...
Rekao je da tablete pocnem piti 3.12 po dvije tablete na dan... zanima me kolko mora proci vremensko razdoblje od prve tablete da se uzme sljedeca... znaci zanima me kako ih uzimati.. dali ujutro i navecer te tako svaki dan u isto vrijeme ili kad ih je najbolje uzimati??... i kad popijem kutijicu kada zapoceti sa sljedecom?? Znaci opet brojim 13 dana od dana dobivene menstruacije ili???Hvala na odgovoru
L.P

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.12.2015. 23:15

Svakih 12 sati po jednu tabletu. Jednu ujutro jednu navečer dakle.
S idućim blisterom počnite 13. dan ciklusa ( Prvi dan ciklusa je prvi dan menstruacije)