Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kolposkopija i Kantarionovo ulje


Autor Poruka

IBleis

26.05.2012. 21:25

Poštovani,
Dijagnosticiran mi je CIN I + HPV (16+pozitivna kategorija "Jedan ili više od visoko rizičnih tipova) + nešto fungi prije nekoliko mjeseci. Gljivičnu infekciju koja je bila jaka nisu uspjele riješiti vaginalete, kreme i Diflucan. Uz konzultacije s liječnikom, koristila sam Kantarionovo ulje i time riješila problem. Otišla na kolposkopiju koju moram ponoviti jer je bilo prošlo samo 5 dana od zadnjeg stavljanja kantarionovog ulja, koje znam uzrokuje jaku epitelizaciju tkiva pa nalaz ne mora biti točan.
Moje pitanje je: Budući da su mi se vratile gljivice i da ponovno stavljam to ulje, a trebam u 6.mj. ponoviti kolposkopiju, koliko mora biti razmaka između terapije tim uljem i kolposkopske pretrage? U međuvremenu sumnjam na pojavu kondiloma, u što nisam naravno sigurna, pa ne znam da li da čekam taj pregled ili odem žurno svojem ginekologu? Iznimno me brine da li su te dvije sitne pojave kondilomi ili je sve naravno moja projekcija zbog straha od novootkrivenih ginekoloških problema.
Ne znam da li je bitan podatak, ali imam 27 godina i spolno sam aktivna.
Molila bih Vaš promptni odgovor na kojem unaprijed zahvaljujem!
S poštovanjem, B.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.05.2012. 13:15

Poštovana, svakako prije kolposkopije savjetujem kao što su vam rekli ne korištenje nikakvih vaginaleta.savjetujem korištenje probiotika,beta glukana.Što se tiče kondiloma, ne mogu vam ništa reći bez pregleda.Svakako mislim da ne trebate odmah trčati ginekologu.Tijekom kolposkopije pregledat će se vanjsko spolovilo te i te promjene na koje vi sumnjate da su kondilomi.

lukjana0212

02.12.2015. 11:40

poštovani doktore,
koristila sam 5 dana kanationovo ulje nakon toga dobila menstruaciju (danas 3.dan) koliko još moram pričekati do ponovnog papa testa i kolposkopije ? da li je dovoljno desetak dana (uključujući i dane menstruacije).
hvala unaprijed na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.12.2015. 23:15

Dovoljno je.