Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dvije biokemijske trudnoce


Autor Poruka

Theja

02.06.2016. 22:35

Postovani, u roku 5 mjeseci imala sam 2 biokemijske trudnoce, jedna je zavrsila u 7 tjednu a druga u 5. Jedini odgovor od razlicitih doktora sam dobila da sterilitet mozemo iskljuciti, da nije nis opasno i da nema problema sto se nikako s tim ne mogu pomiriti ni ja ni muz. Zasto se to desava?? Zasto se plod ne uspije ugnijezditi u maternicu i zasto me doktori ne salju na daljne preglede? Recite mi bilo kakvo logicno objasnjenje zasto se to dogada.
Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.06.2016. 10:20

Kad bih mi znali zašto svaka trudnoća ne završi porodom bili bi bogovi.
Svakako s obzirom na 2 spontana pobačaja sugeriram obradu vas i supruga.
Ne radi se o biokemijskim trudnoćama ako su se vidle uz pomoć uzva u maternici.

Theja

03.06.2016. 11:55

Tako mi je receno od strane proslog ginekologa. Prvi puta plod se vidio a drugi puta nije. Koje preglede prvo preporucujete? Dali je moguce da na to mogu utjecati moji ciklusi koji su preko 33?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.06.2016. 21:25

Trajanje ciklusa nema veze s tim. Prema opisanom svakako da se nije radilo o biokemijskim trudnoćama što svakako mijenja stvar.
Radi se o habitualnom pobačaju. Od obrade se obično rade spolni hormoni, hormoni štitnjače, spermiogram, testovi na trombofiliju, 3 d uzv, razina progesterona, kariogram oba partnera itd.
Step by step.