Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


e. coli


Autor Poruka

21.05.2013. 23:05

Poštovani,
ne znam da li je ovo pravo mjesto za postavljanje ovog pitanja. Naime već se par godina borim s e. coli u mokraći, malo se prikrije pa se aktivira i tako u krug (da ne govorim koliko sam antibiotika popila i živaca izgubila). Još nisam majka,a planiram djecu pa me zanima koliko je opasna i da li smanjuje mogućnost oplodnje? Trenutno se opet aktivirala, dobila sam terapiju nolicinom. Nakon terapije moram nositi urin na analizu pa me zanima koliko vremena mora proći od zadnje popijene tablete nolicina da bih mogla obaviti tu pretragu?
Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.05.2013. 23:50

Ne umanjuje plodnost ako se liječi. Minimun sedam dana od popijene terapije.

Hipo

17.12.2013. 10:35

Poštovani,

muž i ja u urinu imamo e. coli. Završili smo s antibioticima i sada malo čekamo da bi mogli ponoviti analize da vidimo je li bakterija još prisutna. Prije toga smo par mjeseci radili na trudnoći pa smo zbog e. coli sada smo prestalii radi opreza jer nisam bila sigurna može li bakterija loše utjecati na plod ako eventualno zatrudnim. Kako lječenje od ove bakterije može trajati dugo zanima me Vaše mišljenje trebamo li i dalje čekati s planiranjem trudnoće.
Više ne osjećamo nikakve smetnje (peckanje, pritisak), ali pijemo velike količine čaja tako da nisam sigurna je li to radi antibiotika ili čaja.
Pozdrav i puno hvala!
HIpo

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.12.2013. 22:35

Napravite kontrolne nalaze. Ako su sterilni možete krenuti raditi na trudnoći.
Liječenje je u principu jednokratno no kod nekih se pacijentica e. Coli opetovano vraća pa je nužno i ponavljanje terapije.