Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


e.coli u trudnoći


Autor Poruka

Tanja

05.09.2005. 15:26

Poštovani,

trudna sam 6 tjedana i imam izoliranu e.coli u urinu. Broj bakterija je 10 3 / ml uzorka. Da li trebam i smijem uzimati antibiotik u ovako ranoj trudnoći?

Unaprijed Vam zahvaljujem,

Tanja

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

12.09.2005. 18:09

Poštovana,
za sada vam ne bih sugrirao antimikrobnu terapiju. Pretragu ponovite za dva tjedna, a do tada uzimajte dosta tekućine i uvin čaja.
Pozdrav

kolacic

26.01.2013. 13:00

Molim Vas, ja sam u prvoj trudnoci sredinom imala eserihiju coli u urinu. Sad na pocetku trudnoce, sesta sedmica imam urinarnu infekciju, imam pritisak na mjehur i bol nekad ne mogu da sjedim valjda je i upala jer imam dosta leukocita. i vrlo je vjerovatno da je opet e.coli. u ponedjeljak radim urinokulture, ali koliko je stetno za moj plod ovih sedam dana dok nalaz ne bude gotov, odnosno moze li doci do pobacaja? jako je rana trudnoca, vrlo sam zabrinuta. i KOliki unos tecnosti maksimalno da unosim, sad pijem litar brusnice litar vode i supe, jel to dovoljno dnevno? hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.01.2013. 13:10

Poštovana, tekućine dovoljno unosite.
Svakako da ako se radi o bakteriji da može imati negativne posljedice na trudnoću.
Moj savjet bih vam bio da nakon što date urinokulturu odmah isti dan zapoćnete sa antibiotskom terapijom jel dok čekate nalaz može prići još sedam dana.

kolacic

28.01.2013. 16:45

hvala, reci cu to ginekologu a mene jos zanima koji antibiotik da mi ukljuce ako ne znaju koja je bakterija u pitanju, danas je ustanovljen i colpitis na kolposkopiji. na temi candida sam opsirnije napisala sta je u pitanju.

Dejan Šakoronja, dr. med.

28.01.2013. 23:10

Poštovana svakako penicilinski ili cefalosporinski antibiotik i lokalno vaginalete.

kolacic

29.01.2013. 10:00

Gospodine, hitno je,

ja ne znam sta da radim, stvarno ne znam sta cu, tek sam dala prvu urinokulturu imam jos dvije, sutra i prekosutra, ali me pocinje zabrinjavati sto je ovo druga noc da drhtim, zimica i drhtavica su me uhvatile, nije treskavica samo zimica i drhtavica.. prvi put mi je bilo u subotu navecer, sinoc nista, veceras opet, da mi nije kojim slucajem preslo na bubrege, ah mili boze sta mi se desava......temp je 37.2. nemam nikakvih bolova u ledjima na bokovima, nista samo drhtim blago i zima mi kad se pokrijem. sta da radim smijem li cekati da dam te urino kulture. Molim vas sto prije odgovor, ne mogu da spavam nikako. Bojim se da mi ne predje na bubrege.