Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Erythroplakio


Autor Poruka

horus

21.02.2008. 18:35

Postovani,
ginekolog mi je rekao da mi je dijagnoza Erythroplakio. Voljela bih znati nesto vise o tome,uzroku i nacinu na koji se takvo stanje najbolje rjesava...
Unaprijed hvala.

Miro Šimun Alebić, dr. med.

05.03.2008. 15:20

Poštovana,
ertroplakija doslovno znači crveno polje ili polje crvenila...Zapravo je opis nog što ginekolog vidi na vratu maternice - u ovom slučaju vidi jedan dio vrata maternice koji je crven za razliku od roskasto obojenog ostatka. Uzroci su najčešće hormonski ili mikrobiološki. Ono što je uz eritroplakiju jako važno je da je nalaz PAPA testa uredan!

horus

06.03.2008. 00:47

Hvala Vam na odgovoru. Dosta sam razgovarala sa svojim ginekologom o tome i on mi je rekao otprilike slicno kao i Vi, a uz cijelu pricu o tome rekao je da su mi jajnici blago policisticni i uvecani. PAPA test je uredan. Pocela sam da pijem kontracepcijske pilule Yasmin (uz povremenu upotrebu vaginaleta od kantarionovog ulja) i rekao je da dodjem opet na pregled nakon adaptacionog perioda na pilule odnosno nakon 2-3 mjeseca, jer bi one trebale imati pozitivan uticaj na to stanje. Bila sam malo zbunjena oko tih dijagnoza jer sam citala da policisticnost jajnika dovodi do promjena u menstrualnom ciklusu, a ja sa tim nikad nisam imala bilo kakvih promjena ili problema i sve je uvijek bilo u redu. Mozda nisam dobro informirana pa Vas zato, jos jednom molim, da mi jos odgovorite na koji nacin se Erythroplakio moze izlijeciti?