Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Fistula


Autor Poruka

dzezna

30.09.2015. 10:10

Pozdrav, nisam znala gdje bih svrstala ovu temu, s obzirom na to da je forum za gastroenterologiju zatvoren, no ako vi znate pripadajuće područje molila bih vas da samo proslijedite poruku, ako je ikako moguće. Koristila sam i tražilicu, no nisam mogla nać.

Naime jučer sam primjetila jednu izraslinu kod anusa, na vanjskoj strani i u šoku sam jer ne znam što je to, pojavilo se tako iznenadno. Kad sam čitala po forumima na netu, ima raznih teorija, to može biti fistula ili vanjski hemoroid (ali za hemoroid nekako ne vjerujem). Uglavnom izraslina ima oblik graha, jako me boli kad sjedim, čak i kad hodam. Danas sam probala dotaknuti, na pritisak ne boli, i ima malo tamniju boju od kože. Neki misle da je Bartholinijeva žlijezda ali ne može biti ako se nalazi kod anusa, a ne kod usana.

Ful me strah, ne jedem začinjenu hranu, ne pijem alkohol, jedino sam zadnja dva dana imala tvrdu stolicu, no prije toga je sve bilo u redu.
Molim Vas pomognite ili proslijedite nekom tko može pomoći svojim savjetom. Ne bih željela da se to zakomplicira.
Koliko god čovjek pokušava bit zdrav, ne uspijeva. sad(((

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.09.2015. 22:50

Hemoroid je. Posjetite obiteljskog liječnika i koristite npr Factu kremu.