Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


genitalne bradavice


Autor Poruka

t_a_nj_a

19.02.2009. 09:25

Postovani!
bila sam kod ginekologa, dijagnosticirane su mi bradavice. buduci sam predugo cekala na posjet lijecniku bradavice su se jako prosirile, od anusa, usmina pa i u samu vaginu. dobila sam otopinu za samouporabu- podophyllotoxin. prosla su 3 dana od kada ju koristim i vecina bradavica je nestala. terapija je bila izrazito bolna, nisam mogla ni normalno sjediti. imala sam toliko bradavica da su bile prakticki jedna do druge i sada je cijelo to podrucje jako osteceno i bolno. sada bi trebala napraviti pauzu od 4 dana i ocekujem da se to osteceno stanje popraviti, ali sam vas htjela pitati ako postoji jos nesto s cime bih mogla dodatno tretirati to osteceno podrucje.
inace sam dijabeticar, Typ 1, ne znam koliko je to bitno.
zanimalo bi me jos koliko dugo bi trebala cekati do spolnog odnosa. ne bi zeljela zaraziti partnera, a citala sam da kondomi nisu sigurni. moze li doci do zaraze prilikom oralnog seksa? kako i kada mogu biti sigurna da vise nisam prijenosnik?
hvala!

Mr. sc. Damir Bagović, dr. med.

19.02.2009. 11:05

Nastavite sa terapijom do kraja. Kondomi zaista nisu potpuna zaštita, barem dok ne nestanu sve bradavice.Obzirom na dijabetes,potrebna je dodatna pažnja da ne bi došlo do infekcije bakterijama nakon otpadanja kondiloma.