Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gestoza i drugo


Autor Poruka

veljaca

09.09.2006. 17:15

Prvi put sam iznela trudnocu i rodila bez problema, drugi put sam rodila blizance u 38-tjedan, s tim da su manifestne simptome EPH gestoze (koje su pocele 12 dana pre poroda) nestale tokom narednih cetiri dana poslije poroda. Kolike su sanse da opet dobijem gestozu u sledecoj trudnoci, ako nosim jedan plod?
Juce sam dobila rezultate brisa i Papa-testa, negativni su, ali imam kontaktna krvarenja 5 godina unatrag (poslije prvog poroda i vec sa veliku sigurnost pretpostavljam da poticu od oziljka, koji sam dobila prilikom poroda), neki savet u vezi s tim?

Miro Šimun Alebić, dr. med.

03.10.2006. 15:15

Poštovana,
vjerojatnost gestoze je manja, ali će Vaš liječnik sigurno, s obzirom na gestozu u anamnezi, sigurno vrlo pažljivo pratiti vrijednosti krvnog pritiska i razinu proteina u urinu i promtno reagirati u slučaju potrebe.
Što se drugog dijela pitanja tiče, ukoliko je sigurno da se radi o kontaktnom krvarenju s površine vaginalnog dijela vrata maternice, a brisevi i PAPA test su uredni, mislim da ne trebate biti zabrinuti.