Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gljivična infekcija


Autor Poruka

matejad2

20.03.2016. 12:35

Poštovani,
Nedavno mi je pao imunitet i nakon toga sam primjetila sirasti iscjedak i bijele točkice na stidnim usnama, ali iznutra. Posjetila sam ginekologa prije 6 dana koji mi je dao vaginalete geonistin i kremu triderm, napravio bris i papa test. Stavljam ih svaku večer i mažem sa tom kremom, međutim meni krema nikako ne pomaže. Te bijele točke se uopće ne povlače. Ne znam je li ta krema meni ne odgovara, ne znam trebam li ju promjeniti da se povuče to. Jako me zabrinjava to. Ako bi mi ikako mogli dati neki savjet što da napravim bila bih Vam jako zahvalna. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.03.2016. 20:45

Probajte mazai Canesten kremom.

Orhideja26

22.12.2018. 22:37

Poštovani doktore,

u ponedjeljak sam bila na redovnom pregledu nakon serklaže i doktor mi je rekao da imam gljivičnu infekciju i prepisao mi Geonistin tablete za rodnicu svaku drugu večer. Prije dva dana, nakon ispuštanja iscjetka primjetila sam peckanje i svrbež u području mokrenja, a danas i blago probadanje kroz stidnu kost prilikom mokrenja pa me zanima da li je taj svrbež i peckanje povezano sa vaginalnom gljivičnom infekcijom ili se radi o infekciji mokraćnih puteva?
Unaprijed Vam se puno zahvaljujem na odgovoru!

Ivo Balenović, dr. med.

23.12.2018. 14:30

Poštovana, vrlo vjerojatno da je to posljedica gljivične upale rodnice, ali ne bi bilo loše da uradite i analizu mokraće.

Orhideja26

23.12.2018. 19:55

Hvala Vam puno doktore na odgovoru!
Ujutro ću onda napraviti urinokulturu, samo imam jedno pitanje vezano još uz nju. Danas navečer ponovo trebam staviti vaginaletu geonistin pa kako mi se ujutro prilikom ustajanja ispusti iscjedak, a s njom zajedno i čestice vaginalete, zanima me, da li nakon redovite i propisane jutarnje higijene vezane uz urinokulturu u urinu u čašici budu i "čestice " te vaginalete, dali će nalaz biti valjan, odnosno da li će se urin slati na analizu?
Ispričavam se na podužem postu i zahvaljujem Vam se od srca!

Ivo Balenović, dr. med.

24.12.2018. 10:20

Nema veze čak i da budu ostaci vaginalete. Kod izrade urinokulture gledaju se bakterije i njihov rast, bez obzira na ostale komponente koje uzorak može sadržavati.