Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


glukoformin


Autor Poruka

08.05.2007. 14:35

evo mene opet.pijem glukoformin 850mg radi policisticnih jajnika .a prije njih sam pila diane,radi dlakavoscu i policisticnih jajnika, i uz njih sam imala menstruaciju svaki mj uredno.da bi od ovih glukoformina nema menstruacije,a pijem ih 4 mj .a menstruacije niodkud.da li jos netko pije glukoformin i da li imate kakve iskustva sa njima,ako moze kakav savjet.ako moze savjet od doktora,


Miro Šimun Alebić, dr. med.

15.05.2007. 14:05

Poštovana,
iz Vašeg nadimka vidim da niste ispoštivali prvi korak u liječenju PCOS, a to se odnosi na smanjenje tjelesne težine i pojačanje tjelesnih aktivnosti. Možda će Vam, kao motiv, pomoći činjenica da smanjenje tjelesne mase za 5-10%, bez ikakvog drugog terapijskog postupka, uspostavlja regularan menstruacijski ciklus u čak do 30% pacijentica. Što se gluformina tiče, ukoliko uzimate samo 850 mg/dne, vjerojatno je potrebno povisiti dozu, a ukoliko je isti propisan u dozi od 850 mg 3x dnevno, možda će biti potrebno kombinirati ga s nekim od drugih lijekova koji se koriste u liječenju PCOS, ovisno o ciklju liječenja koji se želi postići.