Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gusti iscjedak i prištići


Autor Poruka

sneky88

03.01.2011. 15:15

Poštovani,

Rodila sam prije 16 mjeseci i od tada imam probleme sa infekcijama i upalama. Imam i ranicu na maternici za koju mi je liječnik rekao da je skoro prošla, ali moji problemi ne prolaze. Imam gust, slizavi iscjedak koji me svrbi, pecka a ponekad ga osjetim kao da je vruć. Uz iscjedak imam i prištiće koji se pojave nakon mjesečnice, traju neko vrijeme i prođu, i tako svaki mjesec. Ni mjesečnice mi nisu kao prije, oskudnije su, tamnocrvene boje i sluzave. Na preglede sam išla svaki mjesec, dobivala vaginalete, vagitorije, kremice ali mi ništa nije pomoglo. Zadnji papa test sam radila u 10. mjesecu koji je bio pozitivan na gardnerellu. Liječnik mi je dao terapiju Canestenom, 1 kutija prije, 1 nakon mjesečnice, ali ni to nije pomoglo. Neznam što bi više napravila da mi bude bolje jer mi stvara probleme u intimi i svakodnevnom životu, a stah me da ne preraste u nešto ozbiljnije.
Unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.01.2011. 16:50

Poštovana, upala na PAPA testu izazvana gardnerelom ne liječi se Canestenom jer to je antimikotik i nema nikakav učinak na istu.
Lijek za gardnerelu kao i za Vaše smetnje vjerovatno ako je riječ samo o gardnereli vaginalis je metronidazolski preparat.
Ako i nakon toga tegobe perzistiraju preporučam uzimanje cervikalnih briseva.

sneky88

12.07.2011. 16:20

Poštovani,
evo ja se opet javljam sa svojim problemima. Kad sam se prvi put javila savjetovali ste mi briseve koje sam napravila nakon što sam promjenila liječnika. Brisevi i papa test je pokazao da je sve u redu. U međuvremenu se iscjedak smanjio, sada je obilan samo 5-6 dana prije menstruacije. Nisam dobila nikakav lijek uz obrazloženje da iscjedak imam zbog ranice koja još nije zarasla i da to nije potrebno liječiti, što je totalna suprotnost od prethodne liječnice kod koje sam svaka dva mjeseca dobivala vaginalete i vagitorije. Zanima me li bih ja trebala posvetiti više pažnje toj ranici i češće ići liječniku ili je dosta svakih 6mj obaviti pregled i papa test i pustiti da prođe sama od sebe.
Uz ranicu imala sam probleme i sa prištićima za koje sam dobila diane 35. Uzimam ih već 5 mjeseci i prištići su se smanjili, pojave se čim dobijem iscjedak pa me zanima da li je moguće da su prištići posljedica velike vlažnosti jer inače imam osjetljivu kožu, i kako bi se prištići mogli drugačije liječiti zato što moram prestati piti diane zbog problema koje sam imala sa štitnjačom i srcem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.07.2011. 21:35

Poštovana, dovoljno je svakih 6 mjeseci raditi pregled i PAPA test.
Složio bih se sa mišljenjem kolege.
Što se tiče akni na licu najbolji je navedeni preparat. No ako zbog navedenih stvari iste ne smijete uzimati savjetujem Vam da se konzultirate sa dermatologom.

sneky88

12.07.2011. 22:40

Hvala vam na tako brzom odgovoru, nemate pojma koliki mi je teret pao sa srca. A što se tiče prištića nisam se dobro izrazila, oni se pojavljuju na spolovilu kada je vlažnost veća pa sam mislila da možda to ima veze sa njihovim nastankom. Diane mi je malo pomogao, a kako ga moram prestati piti neznam što da napravim ako se vrate u još većem broju. Koristila sam sve kremice koje su mi prepisali ali ništa nije pomoglo, od nekih je čak bilo i gore.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.07.2011. 16:40

Poštovana prištići na vanjskom spolovilu mogu biti uzrokovani upalom, nepravilnim radom lojnih žlijezda, potkožnim apscesima, gljivičnom infekcijom, u obzir dolaze i kondilomi.
Uzrok istih treba se ustvditi ginekološkim pregledom.