Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


himen


Autor Poruka

butterfly1738

03.04.2016. 03:20

Postovanje
zadnjih par odnosa su mi bili bolni,imala sam cudan iscjedak i podrucje oko same rodnice mi je bio malo otecen (nabubren).ginekolog mi je dao vaginalne pilule za upalu,no cini mi se po izgledu kao da mi se dio himena zatvorio ili sto vec,a zadnji put kada smo pokusavali imati odnos penis uopce nije mogao uci u mene.znate li mozda sto se dogada? Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.04.2016. 21:05

Vjerovatno se radi o upali u rodnici koja nije sanirana. Savjetujem da se ponovno javite na pregled ili probajte uzimati LInex lady comfort.

aannddrreejjaa

27.04.2017. 20:15

imam jedno pitanje, gledala sam vrste himena na internetu i smatram kako ja imam himen s pregradom ( septate hymen) i s deckom ne mogu uopce imati seksualni odnos tj njegov ne može ući u mene, problem nije u opustenosti jer sam dovoljno opustena, pa bih voljela kad bi mi mogli reći nešto više o himenu pošto ništa o tom himenu pronašla nisam, a imam 18 godina i djevica sam, hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

30.04.2017. 12:20

Poštovana,
himen je tanki sloj tkiva smješten na ulazu u rodnicu. Obično prilikom prvog spolnog odnosa dolazi do pucanja i manjeg krvarenja, no ponekad on može biti elastičan tako da se ne 'trga'. Rijetko se može desiti da je himen toliko čvrst da ga muškarac ne može probiti. Tada se može učiniti himenotomia, kirurški zahvat stvaranja ureza na himenu.