Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hpv


Autor Poruka

veki100

13.02.2007. 22:35

Poštovani,
prije 4 godine otkrila sam da imam Hpv, visoko i niskorizični. Radila sam tipizaciju, a nakon toga slijedile su dvije terapije Aldara kremom koju mi je nanosila doktorica svaka dva dana. Nakon toga papa je stalno pokazivao Ascus. Prije godinu dana radila sam kolposkopiju i tada je nalaz na visokorizični Hpv bio negativan, a i papa je bio potpuno uredan. Moja mi je ginekologica objasnila kako se virus sada povukao i miruje i kako sada moram raditi papa svakih 6mj. Na pitanje kakava je šansa da se virus ponovno aktivira, ona mi je odgovorila-mala. S obzirom da sam svog partnera upoznala tek nakon što sam saznala za Hpv, svaki put smo imali spolni odnos s prezervativom i nismo parkticirali oralni spolni odnos. Zanima me, s obzirom da su nalazi uredni,možemo li sada imati spolni odnos bez prezervativa? koliko je to rizično?
Hvala!

Miro Šimun Alebić, dr. med.

20.02.2007. 15:25

Poštovana,
rizik od infekcije HPV om ima svaka, spolno aktivna, osoba. Negativan nalaz tipizacije u vrlo visokom postotku znači da nema ni HPV infekcije pa stoga ni rizika od prijenosa s Vaše strane