Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


HPV i candida


Autor Poruka

Lavy

01.05.2015. 14:35

Poštovani,

od Nove godine su mi se pojavile gljivice, tj. u početku svrbež, zbog kojeg sam uzela Canesten vaginalete, a nakon njih je svrbež prestao, ali se pojavio gusti bijeli iscjedak koji bi obično procurio nakon jela. Nakon toga sam probala sa Plymicol vag., Rojazol vag. i Gyno-Daktarin vag., te ništa od toga nije pomoglo. Iz prehrane sam od samog početka izbacila slatko, te na neke periode bijeli kruh, tjesteninu i sl.

Nakon tih terapija počela sam koristit bijeli luk umotan u sterilnu gazu umočenu u mješavinu ulja čajevca i kantarionovog ulja. Tjedan dana nije bilo ničega, ali nakon toga bi jednom dnevno počela probijati mala gusta bijela nakupina (primjetila bi da bi se to desilo nakon fizičkog napora).

I ginekolog je potvrdio gljivice, te uz to uzeo i bris na HPV. Nalazi su pokazali pozitivan HPV visokog rizika na sve tipove osim 16 i 18. Na papa testu nije pronađen CIN, na što mi je ginekolog rekao da sam uredna. Imam prisutan HPV koji ne čini štetu, ali zbog istoga mi je pao imunitet i da me zbog toga stalno muče gljivice, te da smijem konzumirati slatko, ali da i dignem imunitet. Za pola godine kontrola.
Sve te informacije mi zvuče preoptimistično kao da mi nije ništa i uz to su mi ostala pitanja nad glavom: dokad ću imati gljivice? Smijem li normalno imati odnose (uz to i oralno)? I smijem li stvarno konzumirati šećer?

Još bi samo napomenila da dosad nisam imala značajnih problema sa gljivicama, samo kod uzimanja antibiotika nakon čega bi brzo nestale. Jedino su se na ljeto prošle godine iznenada pojavile. Plymicol vag. nisu pomogle, ali su pomogle Polyginax vag. Ne znam jesam li tada imala HPV.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.05.2015. 18:35

Odnose možete imati samo uz kondom. Savjetujem s obzirom na smetnje da napravite cervikalne briseve.
Ako je samo do gljivica ne smijete konzumirati rafinirane ugljikohidrate.

Lavy

02.05.2015. 12:40

Mislite da ove gljivice nemaju nikakve veze sa HPVom?

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.05.2015. 23:00

Jedno s drugim nema nikakve veze.