Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ICSI


Autor Poruka

mirela001

22.10.2015. 10:35

Poštvovani,
prošli mjesec sam bila na IVF-u, stimuliran gonalima, izvađena 3 aspirata negativna. postupak je ovaj mjesec bio u prirodnom ciklusu izvađena jedna jajna stanica. u razgovoru sa biologicom rečeno mi je da je nalaz spermiograma bio odličan, ali da ih je bilo malo pa da su radili ICSI. u postupku je oocita propala, ali ne znaju dali je bila jako loše kvalitete ili je bila prezrela. 11 dan ciklisa je folikul bio 15x18, endometrij 8,7, E2 270 i LH 8,1. možete li mi reći vaše cijenjeno mišljenje.
dali je moguće pošto sam ove godine imala 2 biokemijske trudnoće, prošli mjesec u stimuliranom ciklusu ni jedno jajašce, a ovaj loše da više neću dobiti dobro jajašce s obzirom da mi je 40 god. i Amh 2,8.
još vas molim informaciju ako je u 9 mjesecu bio stimulirani postupak kada ponovno mogu ići na njega, na koliko postupaka stimuliranih, a koliko prirodnih imam pravo?
puno vam hvala, u bolnici su tolike gužve i jednostavno nam vele samo osnovno i nitko da nam malo sve pojasni, sreća pa sta vi tu i puno značite za sve nejasnoće.
lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.10.2015. 00:00

Ne znam da li ćete u idućem ciklusu imati zrelu jajnu stanicu. 4 stimulirana ciklusa i 2 u prirodnom ciklusu na teret HZZO-a do 42g. života.
Možete ići u stimulirane cikluse 2-3 x godišnje.