Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Imam menstruaciju a trudna?


Autor Poruka

mincica21

07.09.2016. 11:30

Postovani doktore,
Obracam se vama jer mi je potrebno da se uvjerim da je medicinski nemoguce da zena svakog mjeseca u ocekivano vrijeme i dobije i da je trudna mjesecima. Zbunjuju me malo americke emisije i postovi na raznim forumima na koje naravno ne odgovara doktor. Naime, ako sam u maju imala odnos i dobila 3 menstruacije u vrijeme kada bi i trebalo doci, sa malim oscilacijama nakon svih foruma sam jmislila da sam u cetvrtom mjesecu trudnoce. Zanima me, jeste li ikada naisli na pacijenticu koja nije znala da je trudna mjesecima?

Unaprijed zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.09.2016. 17:00

Menstruacija u trudnoći ne postoji. Dakle radi se o krvarenju u ranoj trudnoći u prvom trimestru, koje može biti posljedica upale, odljuštenja ovoja,retroamnionskog hematoma i sl. To krvarenje niti se ne javlja u vrijeme očekivane menstruacije niti izgleda kao menstruacija, po obimu, trajanju ne sliči na menstruaciju i nema ritmičnosti /svakih 28 dana /.
Dakle ponekad se vide pacijentice koje su krvarile u ranoj trudnoći pa ih zna zavarati jer misle da su imale menstruaciju.
No to može biti jedan mjesec svakako ne tri uzastopno. Već u razgovoru s njom uvidite da se ne radi o menstruaciji, jer kažu uglavnom"; imala sam menstruaciju , kasnila mi je a trajala je samo dva dana, bila je drugačijeg izgleda i sl".